Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δέκα θηρία για τους ειδικούς πράκτορες των ΗΠΑ

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δέκα θηρία για τους ειδικούς πράκτορες των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Δέκα θηρία για τους ειδικούς πράκτορες των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η GM Defense ολοκληρώνει την παραγγελία των 36,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων που θα έχουν ως βάση SUV τεραστίων διαστάσεων. Δείτε τα…

Advertisement
Advertisement


Κάστρα…
με ρόδες ετοίμασε η GM, για χάρη της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (DSS) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, η GM Defense, το τμήμα κατασκευής παραγωγής στρατιωτικών προϊόντων της General Motors, έλαβε παραγγελία ύψους 36,3 εκατ. δολαρίων, για την κατασκευή 10 θωρακισμένων οχημάτων, με βάση το εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων SUV, Chevrolet Suburban.

Δεδομένου ότι ο κατασκευαστής αξιώνει 3,64 εκ. για κάθε θηριώδες όχημα, είναι εμφανές πως απαιτούνται μεγάλου εύρους επεμβάσεις που θα το μετατρέψουν σε απόρθητο φρούριο.

Advertisement
Advertisement

Το αυξημένο βάρος και οι κυβερνητικές απαιτήσεις για αύξηση του ωφέλιμου φορτίου, θα απαιτήσουν τη δημιουργία ενός ολοκαίνουριου πλαισίου τύπου σκάλας, την ίδια ώρα που θα προστεθούν νέα εξαρτήματα στο αμάξωμα, στο σύστημα πρόωσης και στο σύστημα πέδησης, καθώς και θα χρησιμοποιηθούν και καινοτόμες τεχνικές μέθοδοι.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κατασκευάζουμε ειδικού σκοπού Suburban σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», ανέφερε ο πρόεδρος της GM Defense Steve duMont. «Το Chevrolet Suburban αποτελεί μια εμβληματική ονομασία από το 1935 και η συνεργασία μας με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναδεικνύει την πλούσια κληρονομιά μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Advertisement

Σημειώνεται πως τα επερχόμενα 10 οχήματα ειδικού σκοπού αποτελούν μόλις το πρώτο επεισόδιο της σχέσης μεταξύ της GM Defense με τη DSS. Μόλις παραδοθούν (2022) η GM ευελπιστεί πως θα συναφθεί νέα συνεργασία για την παραγωγή σχεδόν 200 θωρακισμένων Suburbans ετησίως, για την επόμενη δεκαετία.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά αυτό που συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να δούμε το σύστημα πρόωσης που θα επιλεχθεί.

Μη ξεχνάμε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, έχει δεσμευτεί πως ο ομοσπονδιακός στόλος οχημάτων θα στελεχώνεται με «καθαρά», ηλεκτρικά οχήματα «κατασκευασμένα στην Αμερική από Αμερικανούς εργάτες». Επομένως, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της δημιουργίας ηλεκτροκίνητων Suburban.

 

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αφγανιστάν: Πόσα Ford Ranger και Hummer άφησαν οι ΗΠΑ στους Ταλιμπάν; (+video)
H GM ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για μπαταρίες τις ΗΠΑ
Μπαϊντεν: Μόνο ηλεκτρικά και… made in USA τα κρατικά αυτοκίνητα