Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι μπορεί να αποκτήσει κάποιος και Bugatti και Pagani και Ford GT

Ελλάδα 1:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι μπορεί να αποκτήσει κάποιος και Bugatti και Pagani και Ford GT

ΝΕΑ

Έτσι μπορεί να αποκτήσει κάποιος και Bugatti και Pagani και Ford GT

ΝΕΑ

Η σειρά Lego Speed ​​​​Champions δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα των supercars, να αποκτήσουν ολόκληρη συλλογή.

Advertisement
Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που η Pagani συνεργάζεται επισήμως με τη διάσημη εταιρεία παιδικών κατασκευών με τουβλάκια.

Ταυτόχρονα, η Lego έχει ανακοινώσει άλλα τρία σετ που αφορούν σε αγωνιστικά πρωτότυπα της κατηγορίας αγώνων αντοχής, συνθέτοντας έτσι μια πολύ εντυπωσιακή γκάμα προτάσεων για τους petrolheads που θέλουν να στολίσουν τα ράφια τους, ενώ δίνει και πολύ καλές ιδέες για δώρα από τους οικείους τους.

Lego Speed ​​​​Champions Pagai Utopia

Για πρώτη φορά, η Pagani συνεργάζεται με τη Lego και αφορά το νέο υπεραυτοκίνητο που η Ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε μόλις πριν λίγους μήνες. Το σετ Lego Speed ​​​​Champions Pagani Utopia 2023 έρχεται με 249 κομμάτια και μια μίνι φιγούρα οδηγού ντυμένου με φόρμα που έχει τα σήματα της Pagani.

Advertisement
Advertisement

Όπως και τα σετ των αγωνιστικών, έτσι και το Pagani Utopia αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο, με τιμή που δεν το καθιστά απαγορευτικό για κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα, στο site της Lego ως κόστος για την αγορά του σετ για το νέο μοντέλο της Pagani, αναφέρεται το ποσό των 25.00 ευρώ.

Lego Technic Ford GT

Advertisement

Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να δούμε και το Ford GT, στη σειρά Lego Technic αυτή τη φορά, όπου όπως θα δείτε πιο κάτω, τα πράγματα είναι πιο «σοβαρά». Το συγκεκριμένο σετ θα αποτελείται από 1.466 κομμάτια και το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο κλίμακας 1:12, στο οποίο ο κινητήρας έχει κινούμενα μέρη αλλά και λειτουργικό διαφορικό για τη μετάδοση της κίνησης στους τροχούς.

Advertisement

Προφανώς αυτό το σετ δεν είναι για παιδιά και απευθύνεται σε ενήλικες. Μαζί με τους μπροστινούς τροχούς που μπορούν να στρίψουν, το μοντέλο έχει επίσης ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς, κινητήρα V6 του οποίου τα έμβολα όπως είπαμε κινούνται με της περιστροφή του στρόφαλου.

Επιπλέον, οι πόρτες ανοίγουν, η πίσω αεροτομή είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος, ενώ και το καπό ανοίγει. Οι λεπτομέρειες είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες και φυσικά, εδώ είναι και αρκετά διαφορετικό το budget. Το συγκεκριμένο σετ του Ford GT, κοστολογείται στα 120 ευρώ.

Advertisement

Bugatti Bolide Technic Speed ​​​​Champions

Ενώ το πραγματικό αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια δολάρια, το σετ της Lego κοστίζει μόλις 50 ευρώ και φυσικά απευθύνεται σε αρκετά περισσότερους. Η Bugatti Bolide που το 2021 σε ένα σχετικό διαγωνισμό στο Παρίσι, πήρε το βραβείο του ομορφότερου αυτοκινήτου στον κόσμο, σε ότι έχει να κάνει με την απόδοσή της από τα τουβλάκια της Lego, δεν είναι και ότι πιο όμορφο έχουμε δει.

Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η προσέγγιση της Lego στη σειρά Technic, με το σετ των 905 κομματιών είναι πολύ ενδιαφέρον. Με ύψος 8 εκατοστά, μήκος 31 και πλάτος 13 εκατοστά, το μοντέλο της Bolide σε κίτρινο και μαύρο, σίγουρα τραβάει το μάτι. Διαθέτει επίσης λεπτομέρειες, όπως τιμόνι που λειτουργεί, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και  κινητήρα W16 με κινούμενα μέρη.

Επιπλέον, διαθέτει τον αεραγωγό στην οροφή αλλά και τα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα «Χ» με τα οποία ολοκληρώνεται στο στίγμα του αυθεντικού μοντέλου. Η Lego σε αντίθεση με άλλες της προτάσεις του είδους, για τη Bolide της σειράς Technic αναφέρει πως απευθύνεται σε ηλικίες από 9 ετών και πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lego δίνει λύση στο παρκάρισμα
Ξεχασμένα supercars που έγραψαν ιστορία
Δείτε το μονοθέσιο από Lego της McLaren