Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Chiron Profilee: Δημοπρασία για μια μοναδική Bugatti

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Chiron Profilee: Δημοπρασία για μια μοναδική Bugatti

ΝΕΑ

Chiron Profilee: Δημοπρασία για μια μοναδική Bugatti

ΝΕΑ

Μια εξ ορισμού συλλεκτική Bugatti, προωθείται για δημοπρασία από την εταιρεία, που διαχρονικά θέλει να τονίζει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η Chiron Pur Sport όταν παρουσιάστηκε το 2020, ήταν η πιο ακραία εκδοχή του μοντέλου της Bugatti.

Θέλοντας να «απαντήσει» στις απαιτήσεις πελατών της που ήθελαν «συνδυασμό» στοιχείων από την ακραία Pur Sport και την «απλή» Chiron, η Bugatti έφτιαξε την Profilee ως δείγμα, με ένα πραγματικά ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αρκετά για να θεωρηθεί το συγκεκριμένο δείγμα ως συλλεκτικό και να προωθηθεί ως τέτοιο για δημοπρασία.

Advertisement
Advertisement

Ο Christophe Piochon, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles, δήλωσε: «Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την επιθυμία των πελατών να εξερευνήσουν μια λιγότερο ριζοσπαστική έκδοση της Pur Sport, ξεκινήσαμε το σχεδιασμό και την εξέλιξη της Chiron Profilee το φθινόπωρο του 2020. Μέχρι να το ολοκληρώσουμε ωστόσο, η παραγωγή της Chiron είχε ήδη προ-πωληθεί. Ξέροντας πως αυτό που δημιουργήσαμε είναι πολύ όμορφο και από κάθε άποψη, μοναδικό κομμάτι στην ιστορία της Bugatti».

Με αυτά τα δεδομένα, η Profilee είναι ένα πραγματικό συλλεκτικό αντικείμενο, που προφανώς απευθύνεται σε φανατικούς υποστηρικτές –και συλλέκτες- της μάρκας. Αυτό οδήγησε τη Bugatti στη συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, προκειμένου να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βάλει στο γκαράζ του αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο.

Advertisement

Είναι σπάνιο για τους κατασκευαστές να διαθέτουν χρόνο και πόρους για να κατασκευάσουν ένα και μόνο αυτοκίνητο με όλες τις προδιαγραφές παραγωγής. Η Profilee είναι ακριβώς αυτό και έχει δοκιμαστεί περνώντας με επιτυχία όλες τις διαδικασίες για την πιστοποίησή της με βάση τα ποιοτικά πρότυπα της Bugatti, επιτρέποντάς της να αποκτήσει έγκριση τύπου ως μοναδικό αυτοκίνητο, για την Ευρώπη.

Advertisement

Το Profilee διαθέτει μια σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία αφενός εξασφαλίζει σταθερότητα και έλεγχο μέχρι την τελική ταχύτητα των 380 χλμ./ώρα, ενώ παράλληλα αναρροφά το ζεστό αέρα από το χώρο του κινητήρα. Στο εμπρός μέρος, η Profilee εμφανίζει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ είναι διαφορετικά διαμορφωμένο το χαμηλότερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος W16 με απόδοση 1.500 ίππων, ενώ –όπως φαίνεται και από την τελική της ταχύτητα- έχει κοντύτερες σχέσεις. Η Profilee επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα και έως τα 200 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα. Η Profilee είναι φινιρισμένη σε χρώμα «Argent Atlantique», που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για αυτό το αυτοκίνητο.

Advertisement

Το εσωτερικό της Profilee είναι φινιρισμένο στο χέρι και έχει επενδυθεί από υψηλής ποιότητας υλικά, όπως δέρμα, ανθρακόνημα και αλουμίνιο. Η Bugatti Chiron Profilee θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s την 1η Φεβρουαρίου και ένα ποσοστό από τα έσοδα της δημοπρασίας, θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bugatti Baby II Carbon Edition: Μόνο για όσους έχουν Mistral!
Ronaldo: Η έπαρση, η εμμονή και η συλλεκτική Bugatti
Πέντε ιστορικές Bugatti επέστρεψαν στο σπίτι τους