Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα βγει το νέο i20 και σε station wagon;

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα βγει το νέο i20 και σε station wagon;

ΝΕΑ

Θα βγει το νέο i20 και σε station wagon;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του σουπερμίνι της Hyundai αρχίζει σταδιακά να διατίθεται στις αγορές της Ευρώπης, με την ελληνική να το υποδέχεται τον προσεχή Μάρτιο. Την ίδια περίοδο θα κυκλοφορήσει και το τρίθυρο i20 coupe, το οποίο έχουμε δει μόνο σε σκίτσο. Θα έχει πιο δυναμική εμφάνιση, όμως θα μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με το 5θυρο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στελέχη της Hyundai έχουν αφήσει όμως ανοικτό το ενδεχόμενο η πλατφόρμα του i20 να υποστηρίξει και άλλες εκδόσεις του μοντέλου. Ανοίγει έτσι ο «δρόμος» για να δούμε και άλλα αμαξώματα, όπως station wagon, αλλά και έκδοση crossover. Τα μικρά station wagon δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα μικρομεσαία και μεγάλα, έχουν όμως το δικό τους κοινό καθώς προσφέρουν μεγάλο χώρο αποσκευών χωρίς αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις (η νέα Fabia Combi έχει μήκος 4,26 m. και πορτμπαγκάζ με όγκο 530 lt).

Από τους κινητήρες του νέου i20 ξεχωρίζει ο νέος 3κύλινδρος 1.0 turbo, ισχύος 120 PS και μέγιστης ροπής 17,5 kgm. Πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6c και θα το δούμε στο σουπερμίνι της Hyundai μέσα στο 2015. Άμεσα διαθέσιμοι θα είναι ο 1.2 με τα 75 PS, ο 1.4 με 100 PS και οι diesel 1.1 και 1.4 (αντίστοιχης ισχύος 75 και 90 PS).