Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα ηλεκτρικά επιδόσεων από την Kia

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα ηλεκτρικά επιδόσεων από την Kia

ΝΕΑ

Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλα ηλεκτρικά επιδόσεων από την Kia

ΝΕΑ

Με τον κωδικό GT, όπως είδαμε στο EV6, η Kia σκοπεύει να παρουσιάσει κι άλλα ηλεκτρικά μοντέλα με έμφαση στην απόδοση, τις επιδόσεις αλλά και γενικότερα τη sport διάθεση.

Advertisement
Advertisement

Η Kia εξέπληξε πολλούς όταν ανακοίνωσε μια εκδοχή του ηλεκτρικού EV6 που ονομάζεται GT και προσφέρει απόδοση παρόμοια με αυτή των supercars.

Όπως φαίνεται, αυτό ήταν μόνο η αρχή, μια και η Kia επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει και άλλα ηλεκτρικά με τον χαρακτηρισμό GT και παρόμοια φιλοσοφία απόδοσης. Χάρη σε ένα ζευγάρι ισχυρών ηλεκτρικών κινητήρων και μια μπαταρία 77,4 kWh, το Kia EV6 GT αποδίδει 577 ίππους και 740 Nm ροπής, που του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Με τον χρόνο αυτό, το Kia EV6 GT καθίσταται πιο γρήγορο από την Porsche Taycan 4S. Το EV6 GT ξεπερνά τα 260 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα και η αυτονομία του είναι 405 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του στην Αυστραλία, υψηλόβαθμο στέλεχος της Kia, ο Artur Martins, δήλωσε ότι πολλές GT εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στα ηλεκτρικά της μάρκας που ακολουθούν χρονικά. «Το GT είναι ένα σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής για την εξέλιξή μας», είπε ο Martins.

Advertisement
Advertisement

«Το είχαμε ήδη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Stinger και σε ορισμένα από τα προϊόντα του χαρτοφυλακίου όπως το K5 και το Forte, οπότε αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας και σήμερα. Θα είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας και στο μέλλον. Τα ηλεκτρικά θεωρούνταν στο παρελθόν βαρετά αυτοκίνητα, όχι πολύ ελκυστικά από την άποψη του σχεδιασμού και όχι πολύ συναρπαστικά για οδήγηση. Θέλουμε η Kia να γίνει αντιληπτή ως μια συναρπαστική μάρκα και ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε ένα ηλεκτρικό μοντέλο ή κάποιο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Θέλουμε να φέρει αυτό το DNA σε όλα τα προϊόντα της η μάρκα -τουλάχιστον σε αυτά που έχει νόημα κάτι τέτοιο φυσικά» πρόσθεσε. Η Kia στην πραγματικότητα σχεδιάζει έναν στόλο καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων. Το Σεπτέμβριο του 2020 ανακοίνωσε ότι έως το 2027, θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με το EV6 να είναι το πρώτο από αυτά.

Διαβάστε ακόμα:
Nέο Kia EV6: Εντυπωσιακή επιτάχυνση, αστραπιαία φόρτιση (VIDEO)
Αυτό είναι το EV6, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό από την Kia της νέας γενιάς
Το Kia EV6 GT “πετάει το γάντι” στην Porsche Taycan