Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πληρώνατε 16 ευρώ το μήνα για θερμαινόμενα καθίσματα;

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πληρώνατε 16 ευρώ το μήνα για θερμαινόμενα καθίσματα;

ΝΕΑ

Θα πληρώνατε 16 ευρώ το μήνα για θερμαινόμενα καθίσματα;

ΝΕΑ

Η εποχή του συνδρομητικού αυτοκινήτου είναι πια εδώ. Και οι εταιρίες σκοπεύουν να βγάλουν αρκετά χρήματα από την παροχή υπηρεσιών με το μήνα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα τάση που αρχίζει δειλά-δειλά να εμφανίζεται στην πώληση των αυτοκινήτων είναι η παροχή υπηρεσιών με συνδρομή. Με άλλα λόγια, η εταιρία σας πουλά ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο, όμως για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες θα πρέπει να πληρώσετε έξτρα χρήματα, σε μορφή συνδρομής.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές από την πλευρά των ιδιοκτητών, όμως οι εταιρίες αντιτείνουν το μεγάλο κόστος εξέλιξης των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων. Ενώ έχουν ως αντίλογο το γεγονός ότι ο κάθε οδηγός μπορεί να “αγοράζει” μία υπηρεσία όποτε την χρειάζεται. Όπως για παράδειγμα τα θερμαινόμενα καθίσματα, τα οποία μπορεί να τα αξιοποιήσει κάποιος δυο-τρεις μήνες το χρόνο.

Στο site της BMW στη Νότια Κορέα, εμφανίστηκε και ο τιμοκατάλογος για αυτές τις υπηρεσίες. Για τα θερμαινόμενα καθίσματα συγκεκριμένα, η μηνιαία συνδρομή είναι περίπου στα 16 ευρώ, η ετήσια κοντά στα 175 ευρώ και η τριετής περίπου 280 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η ενεργοποίηση γίνεται μέσω της υπηρεσίας ΒMW ConnectedDrive Store, μέσω του οποίου πωλούνται και όλες οι ψηφιακές εφαρμογές της εταιρίας. Όποιος θέλει να αγοράσει τα θερμαινόμενα καθίσματα για πάντα, θα πρέπει να καταβάλει γύρω στα 400 ευρώ.

Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν να γίνουν και άλλες «αγορές». Το ηλεκτρικό τιμόνι κοστίζει 10 ευρώ το μήνα, οι τεχνητοί ήχοι από τα ηχεία αγοράζονται άπαξ με κόστος 136 ευρώ, το ασύρματο Αpple CarPlay απαιτεί 300 ευρώ, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινούνται και άλλα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης ή η ενεργοποίηση των πιο εξελιγμένων δυνατοτήτων των φωτιστικών σωμάτων.

Advertisement

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται εντελώς εκτός της λογικής που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε γύρω από το αυτοκίνητο, όμως όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε ταχύτατα προς ένα αυτοκίνητο που θα θυμίζει video-game, όπου με το ανάλογο αντίτιμο “ξεκλειδώνουμε” τις δυνατότητές του.

Όσο για τον λόγο που γίνονται όλα αυτά, η Stellantis υπολογίζει ότι η συνδρομητική αγορά θα αντιπροσωπεύει περίπου 23 δισ. δολάρια ετησίως έως το τέλος της δεκαετίας. Είναι πολλά τα λεφτά…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο άνετα είναι τα καθίσματα του νέου Hyundai Ioniq 5; (video)
Ford: Όχι στην πληρωμή συνδρομής για ηλεκτρικά καθίσματα
Απίστευτος τύπος οδηγούσε αυτοκίνητο δίχως καθίσματα (+video)