Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα φτιάξει η BMW το δικό της Toyota Land Cruiser;

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα φτιάξει η BMW το δικό της Toyota Land Cruiser;

ΝΕΑ

Θα φτιάξει η BMW το δικό της Toyota Land Cruiser;

ΝΕΑ

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το αγαπημένο θέμα των περιοδικών αυτοκινήτου της Ιαπωνίας. Η τελευταία αφορά την BMW και μία πιθανή συνεργασία της με την Toyota για να κατασκευάσει τη δική της εκδοχή του Land Cruiser.

Advertisement
Advertisement

 

Η BMW και η Toyota συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της νέας Toyota GR Supra και της BMW Z4 και, σύμφωνα με το ιαπωνικό site MacX, οι δύο εξετάζουν την επέκταση της συνεργασίας τους σε off-roaders.

Advertisement
Advertisement

Το site υποστηρίζει πως οι πελάτες της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ειδικά αυτοί από την Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, αναζητούν ένα SUV με δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης όπως αυτές του Land Cruiser, αλλά με όλα τα χαρακτηριστικά πολυτέλειας έχουν τα μεγάλα μοντέλα της BMW.

Η X7, ενώ μπορεί να «βγει» εκτός δρόμου, δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με το LX της Lexus το οποίο βασίζεται στο Toyota Land Cruiser. Αν η BMW είχε την των Land Cruiser, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα SUV με περισσότερες off-road ικανότητες, με θέσεις για έως και οκτώ άτομα και τον πλούσιο εξοπλισμό των X7 ή των μικρότερων «X».

Προς το παρόν οι δύο εταιρίες δεν επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους για την δημιουργία του μοντέλου ωστόσο, δεν είναι αδύνατο η Toyota και η BMW να προχωρήσουν στην επέκταση της συνεργασίας τους μετά την επιτυχία των Supra και Z4. Κάτι τέτοιο στην αγορά SUV θα είχε νόημα, δεδομένης της δημοτικότητας της κατηγορίας αυτών των οχημάτων.

Advertisement