Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Audi e-tron GT

Ελλάδα 4:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Audi e-tron GT

Mobility

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Audi e-tron GT

Mobility

Το e-tron GT αποτελεί τον βασικό εκπρόσωπο της Audi στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικών sedan.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2018 στην Έκθεση του Λος Άντζελες, μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με την Porsche Taycan,  όπως την πλατφόρμα, που θα χρησιμοποιεί και η επερχόμενη Taycan Cross Turismo.

Πέραν τούτου, η φιλοσοφία του e-tron GT είναι διαφορετική από αυτή του μοντέλου της Porsche, όντας με περισσότερη έμφαση στην άνεση, χωρίς όμως να θυσιάζονται οι επιδόσεις που χαρίζουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 598 ίππων, που μπορεί να αυξηθούν στους 659 σε λειτουργία overboost και η ροπή των 830 Nm. Εκρηκτικές είναι λοιπόν και οι επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ για να φτάσει τα 200 χλμ./ώρα χρειάζεται 12,0 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τη φόρτιση, να αναφέρουμε ότι το νέο Audi e-tron GT διαθέτει μία συστοιχία μπαταριών ενεργειακής απόδοσης 93,4kWh και χάρη στην αρχιτεκτονική των 800V, αυτές μπορούν να φορτιστούν έως το 80% μέσα σε χρονικό διάστημα 20 λεπτών, στην περίπτωση που το γερμανικό σεντάν τροφοδοτείται μέσω ταχυφορτιστή του δικτύου Ionity, ενώ σε πλήρη φόρτιση προσφέρουν αυτονομία έως και 400 χλμ.

Advertisement

Να αναφέρουμε ότι η παραγωγή του e-tron GT έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί η έκδοση δρόμου, ενώ οι δοκιμές των καμουφλαρισμένων μοντέλων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τέλος, όπως μας διαβεβαιώνει η Audi θα λανσαριστούν πάνω από μία εκδόσεις, οι οποίες θα διαθέτουν στάνταρ την έξυπνη τετρακίνηση που προσφέρουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες.

Πηγή: Autoevolution

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων – Για ποιους ισχύει;

Αποκάλυψη: Τέλος το Ιστορικό Τέλος στα εισαγόμενα ΙΧ

Advertisement

Ήρθε η ώρα αλλαγής των τσιπ – Βαρύ το κόστος