ΝΕΑ

Θα δακρύσετε με την τιμή αυτής της σούπερ συλλεκτικής Porsche 911!

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα δακρύσετε με την τιμή αυτής της σούπερ συλλεκτικής Porsche 911!

ΝΕΑ

Θα δακρύσετε με την τιμή αυτής της σούπερ συλλεκτικής Porsche 911!

ΝΕΑ

Είναι μία από τις δύο RSR 3.8 Strassenversion που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και έχει μόλις 10 χιλιόμετρα στο καντράν.

Advertisement
Advertisement

Μια εξαίσια Porsche 911 RSR 3.8 Strassenversion -ένα από τα μόλις δύο αυτοκίνητα δρόμου που κατασκευάστηκαν ποτέ- πουλήθηκε πρόσφατα για περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια δολάρια, στη δημοπρασία Bonhams On The Grid Abu Dhabi.

Η τελική τιμή πώλησης ακούγεται και είναι αστρονομική, για μια παλιά 911 (γενιάς 964), παρότι όπως προαναφέραμε δεν είναι μια συνηθισμένη έκδοση του εμβληματικού μοντέλου. Το αντίθετο!

Κατασκευασμένη από την Porsche Motorsport, παρήχθησαν περίπου 50 αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονταν για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ωστόσο, δύο κατασκευάστηκαν ως εκδόσεις Strassenversion, που σημαίνει ότι ήταν νόμιμα αυτοκίνητα δρόμου. Με αυτά τα σπάνια χαρακτηριστικά, είναι περιζήτητα από τους συλλέκτες και συγκεντρώνουν απίστευτα χρηματικά, ποσά όταν βγαίνουν προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένη με τον κινητήρα 3,8 λίτρων “διπλής ανάφλεξης” του Le Mans, η Porsche ισχυρίστηκε ότι η RSR απέδιδε περίπου 320 ίππους, αλλά οι δοκιμές επιδόσεων έδειξαν γρήγορα ότι αυτό ήταν… τυπική γερμανική σεμνότητα. Ορισμένες εκτιμήσεις τοποθετούν τα νούμερα ισχύος γύρω από το όριο των 375 ίππων.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παραγγέλθηκε καινούργιο από εκλεκτό πελάτη της γερμανικής φίρμας. Λέγεται ότι οι απαιτήσεις του αρχικού ιδιοκτήτη ήταν τόσο υπερβολικές, που η Porsche χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να παραδώσει το όχημα. Παρόλο που η 964 βγήκε από την παραγωγή το 1993, αυτή η RSR παραδόθηκε στις 25 Μαΐου 1996, μέσω της Porsche Cars Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement

Με μόλις 10 χιλιόμετρα στο ενεργητικό της, η σπάνια Γερμανίδα εξαφανίστηκε σε μια ιδιωτική συλλογή, για να μην την ξαναδεί κανείς, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Πουλήθηκε στον τελευταίο ιδιοκτήτη το 2017, αλλά η Porsche παρέμεινε ανέγγιχτη και ακίνητη. Εάν ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να τη βγάλει στο δρόμο, φανταζόμαστε ότι θα χρειαστεί σημαντική αναμόρφωση.

Advertisement

Ολοκληρωμένη σε Polar Silver Metallic, ο VIP ιδιοκτήτης ανέθεσε στην Porsche να εξοπλίσει την RSR του που είναι έτοιμο για αγώνες με μερικά πολιτισμένα χαρακτηριστικά. Αυτό περιλαμβάνει ένα δερμάτινο εσωτερικό Guards Red, με το δέρμα να εκτείνεται στο headliner, στο κάτω ταμπλό, στην κολόνα του τιμονιού, ακόμη και στο roll cage.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατριχίλα από τους 500 ίππους της Porsche 718 Cyaman GT4 RS (+video)
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera
Οδηγούμε την Porsche 718 RS Spyder στην Γερμανία

Advertisement