Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέσσερα μεγάλα έργα στην αφετηρία του 2024

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέσσερα μεγάλα έργα στην αφετηρία του 2024

ΝΕΑ

Τέσσερα μεγάλα έργα στην αφετηρία του 2024

ΝΕΑ

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση καθοριστικών οδικών έργων, έχουν προιχωρήσει σημαντικά.

Advertisement
Advertisement

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση τεσσάρων νέων, μεγάλων έργων στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Πιο συγκεκριμένα, αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.). Η χρηματοδότηση για το ΒΟΑΚ, που έχει μήκος 157 χλμ., προβλέπει συμμετοχή 600 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 200 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή Κίσσαμος – Χανιά, μήκους 37,5 χλμ.

Υποβλήθηκαν οικονομικές προσφορές για την επέκταση της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακκαβιά. Κατατέθηκαν συμμετοχές για την προεπιλογή αναδόχου κατασκευής του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι. 

Advertisement
Advertisement

ο έργο Ιωάννινα-Κακαβιά αξίας 310 εκατομμυρίων ευρώ και το τμήμα Μακρακώνη-Τυμφρηστός του άξονα Λαμία-Καρπενήσι αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου αναβάθμισης του υφιστάμενου Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Μέγαρα. Με αυτό το έργο ο Προαστιακός θα αποκτήσει ακόμα μια γραμμή που θα εξυπηρετεί τα δυτικά προάστια της πόλης, την βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας αλλά και την Δυτική Αττική μέχρι τα Μέγαρα ενώ επανέρχεται το τρένο σε Ελευσίνα και Μέγαρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρα: «Τα έργα προχωρούν, η Ελλάδα αναπτύσσεται, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Τα υποθαλάσσια τούνελ που έρχονται τα αλλάζουν όλα
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Αλλάζουν όλα στην Αττική