Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Προαστιακός θα επεκταθεί στη Δυτική Αττική!

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Προαστιακός θα επεκταθεί στη Δυτική Αττική!

ΝΕΑ

Ο Προαστιακός θα επεκταθεί στη Δυτική Αττική!

ΝΕΑ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε την έγκριση και ο Προαστιακός «απλώνεται» μέχρι τα Μέγαρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το «πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουμε το τελευταίο βήμα που είναι η παρουσίαση στη Βουλή και μετά οι υπογραφές. Ανάδοχος του έργου είναι η ΜΕΤΚΑ μέλος της Mytilineos.

Μόλις ολοκληρωθεί και η διαδικασία παρουσίασης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣΕ, τότε θα απομένει μόνο η ημερομηνία για την τελετή υπογραφής που θα ενεργοποιήσει την υλοποίηση της πρώτης επέκτασης του Προαστιακού της Αθήνας εδώ και 15 χρόνια.

Με αυτό το έργο ο Προαστιακός θα αποκτήσει ακόμα μια γραμμή που θα εξυπηρετεί τα δυτικά προάστια της πόλης, την βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας αλλά και την Δυτική Αττική μέχρι τα Μέγαρα ενώ επανέρχεται το τρένο σε Ελευσίνα και Μέγαρα. Συνολικά θα είναι η 4η γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που διαμορφώνονται ως εξής: Χαλκίδα-Αθήνα, Πειραιάς-Κιάτο και το Πειραιάς-Αεροδρομίο και Άνω Λιόσια-Μέγαρα.

Advertisement
Advertisement

Στον προϋπολογισμό του έργου περιλαμβάνεται και ο κλάδος γραμμής προς τον παλαιό σταθμό Μεγάρων, η κατασκευή του οποίου αποτελεί δικαίωμα προαίρεσης που ενεργοποιείται με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το εν λόγω τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Χ. Σταϊκούρας: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με το Flyover»
Το μεγάλο στοίχημα να μπεί τέλος στο μποτιλιάρισμα
Ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα χωρίς διόδια