Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Το Cybertruck φέρνει κέρδη πριν καν κυκλοφορήσει!

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Το Cybertruck φέρνει κέρδη πριν καν κυκλοφορήσει!

Mobility

Tesla: Το Cybertruck φέρνει κέρδη πριν καν κυκλοφορήσει!

Mobility

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tesla έχει πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες για το Cybertruck αξίας 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Παρά τα προβλήματα έγκρισης τύπου σε κάποιες πολιτείες το ανοιχτό φορτηγό της Tesla γίνεται επιτυχία.

Ο Elon Musk έδωσε συγχαρητήρια μέσω Twitter στον ομόλογό του στην Ford, Jim Farley, για τις 44.500 προπαραγγελίες, που έλαβε για το ηλεκτρικό φορτηγό F-150 Lightning τις πρώτες 48 ώρες μετά την αποκάλυψή του.

Η κίνηση του Musk να στείλει ένα… ξερό « Συγχαρητήρια!» στον επικεφαλής της Ford αφήνει πολλές ερμηνείες για συζήτηση. Μερικοί θα πουν ότι ήταν ειλικρινής, άλλοι ότι ήταν σαρκαστικός, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα το θεωρούσαν απλά ως επαγγελματική ευγένεια. Άλλωστε, οι εταιρείες τους είναι ανταγωνιστές, αντίπαλοι και όχι εχθροί.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από οικονομικά sites, η χειρονομία του Musk αρχίζει να μοιάζει με το… χάιδεμα στο κεφάλι που μα έκαναν οι γονείς μας όταν μάθαμε για πρώτη φορά να δένουμε τα κορδόνια μας μόνοι μας. Σύμφωνα με ένα tracker κρατήσεων για το Tesla Cybertruck, η εταιρεία του 49χρονου Elon Musk έχει συμπληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες/κρατήσεις για το ηλεκτρικό ελαφρύ ανοιχτό φορτηγό της. Σε χρήματα αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 63 δις δολάρια.

Βέβαια η Tesla άνοιξε τις παραγγελίες από τότε που το Cybertruck εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Νοέμβριο του 2019, κάτι που δεν συνηθίζεται, γιατί το αυτοκίνητο δεν ήταν ολοκληρωμένο. Μάλιστα δεν έχει λάβει ακόμη δελτίο αναγνώρισης και κυκλοφορίας σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως οι εξελίξεις μπορεί να ανεβάσουν τα ποσοστά ακύρωσης και άλλες μεταβλητές που ενδέχεται να επηρεάσουν τον αριθμό των ατόμων που θα πληρώσουν όλο το ποσό για το αυτοκίνητο. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Advertisement

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο, που χρησιμοποιεί ο «ανιχνευτής» παραγγελιών (υπολογίζει ένα μέσο όρο προκαταβολών και πόσο μένουν ενεργές) ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 63 δις δολάρια. Αν ψάχνετε την αιτία που όλοι έτρεξαν να κλείσουν ένα Cybertruck, ήταν γιατί η προκαταβολή ήταν μόλις 100 δολάρια και μπορούσατε να τα πάρετε πίσω αν το μετανιώσετε.

Advertisement

Αν πάλι βάλετε κάτι παραπάνω κλείνετε την τιμή στα σημερινά επίπεδα, με το αυτοκίνητο να έχει τον full εξοπλισμό. Έτσι γλυτώνετε πιθανές αυξήσεις και έχετε σειρά προτεραιότητας αλλά δεν παίρνετε πίσω το ποσό αν το μετανιώσετε. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν στα ταμεία της Tesla 63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επαναλαμβάνουμε πως ο αστρονομικός αυτός αριθμός είναι πρόβλεψη από αλγόριθμο και αλλάζει συνεχώς αλλά και πάλι ακόμη και να σταθεροποιηθεί στα 5 ή και 10 δις δολάρια είναι ένα καλό κέρδος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Tesla Cybertruck θα μπορούσε να παρέχει ενέργεια
Πώς θα σας φαινόταν μια SUV εκδοχή του Tesla Cybertruck;
Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla (+video)