Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model Y τρακάρει με jet 2 εκατ. δολαρίων (video)

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla Model Y τρακάρει με jet 2 εκατ. δολαρίων (video)

ΝΕΑ

Tesla Model Y τρακάρει με jet 2 εκατ. δολαρίων (video)

ΝΕΑ

Ένα βίντεο κατέγραψε ένα πλάνο στο οποίο ένα λευκό Tesla Model Y χτυπάει ένα αεροσκάφος Cirrus Vision, το οποίο «ξεκουραζόταν» σε αεροδρόμιο.

Advertisement
Advertisement

Ένα βίντεο που ανέβηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα Reddit κατέγραψε πλάνα από τις κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος (CCTV) ενός αεροδρομίου, όπου ένα λευκό Tesla Model Y τρακάρει με αεροπλάνο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, το ηλεκτρικό μοντέλο φαίνεται να το χτυπάει και να συνεχίζει την πορεία, παρά το… εμπόδιο με αποτέλεσμα να περιστρέφει το αεροπλάνο κατά 90 μοίρες. Βέβαια, το οδόστρωμα δείχνει να είναι βρεγμένο και αυτό ίσως να βοήθησε την περιστροφή. Έπειτα, το Model Y έκανε μικρές ακόμα κινήσεις προς τα εμπρός, ωστόσο το βίντεο σταμάτησε, αφού κατέφθασαν στο σημείο άνθρωποι που βρισκόντουσαν εκεί κοντά.

Δεν είναι ακόμα σαφές το τι ακριβώς έγινε, αλλά εικάζεται ότι είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα Smart Summon της Tesla, το οποίο κινείται αυτόνομα (μετά από προτροπή του ιδιοκτήτη) ώστε να μπορεί να βγει από δύσκολα σημεία στάθμευσης. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης του Tesla Model Y, το παραπάνω σύστημα ίσως να μην «διαβάσει» κάποια εμπόδια και να μην ακινητοποιηθεί αυτόνομα το όχημα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Tesla έχασε 126 δισ. δολάρια μέσα σε μία μέρα;
Σωτήριο το Autopilot της Tesla σε 15 περιπτώσεις (video)
Δοκιμή: Tesla Model Y AWD (Long Range)