Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Σε αναμονή η είσοδός της στην Ινδία

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Σε αναμονή η είσοδός της στην Ινδία

ΝΕΑ

Tesla: Σε αναμονή η είσοδός της στην Ινδία

ΝΕΑ

Η Tesla σταμάτησε τα σχέδιά της να εισέλθει στην ινδική αγορά αφού δεν μπόρεσε να πείσει τους τοπικούς αξιωματούχους να μειώσουν τους φόρους εισαγωγής.

Advertisement
Advertisement

Οι υψηλοί δασμοί των εισαγόμενων προϊόντων βάζουν φρένο στην είσοδό της στην αγορά της Ινδίας.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων σκεφτόταν αρχικά να εισέλθει στην ινδική αγορά πουλώντας ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Η Tesla ήλπιζε ότι θα μπορούσε να περάσει σε αυτήν την τεράστια αγορά, με χαμηλότερο δασμολόγιο από το κανονικό. Η ινδική κυβέρνηση πιέζει την εταιρεία να δεσμευτεί πως τουλάχιστον θα συναρμολογεί τα μοντέλα της σε τοπικό επίπεδο προτού μειώσει τους δασμούς, που μέχρι τώρα είναι έως και 100%για τα εισαγόμενα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες  που δημοσιεύτηκαν στο Reuters, η αυτοκινητοβιομηχανία έβαλε σε αναμονή τα σχέδιά της μετά την 1η Φεβρουαρίου. Ήταν η ημέρα που η Ινδία ανακοίνωσε τις αλλαγές στον προϋπολογισμό και τους φόρους της, αλλά δεν πρόσφερε καμία παραχώρηση στην Tesla. Η εταιρία από το Palo Alto αναζητούσε περιοχές στο Νέο Δελχί και τη Βομβάη να δημιουργήσει εκθεσιακούς χώρους και κέντρα Service. Δημιούργησε επίσης μια μικρή ομάδα ανθρώπων για να εργαστεί στην Ινδία.

Τον Απρίλιο, ο Ινδός υπουργός Μεταφορών Nitin Gadkjari είπε ότι «δεν είναι καλή πρόταση από την Tesla να εισάγει αυτοκίνητα Κινεζικής κατασκευής στην Ινδία». Αυτή η δήλωση ήρθε μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πίεσης από την Tesla και τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Mask για μείωση των δασμών.

Το Reuters σημειώνει ότι η μεγάλη ζήτηση για τα οχήματα της Tesla σε άλλες αγορές συνέβαλε επίσης στην απόφασή της, να καθυστερήσει τα ινδικά σχέδια. Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Tesla παρέδωσε 310.048 οχήματα με το 95% από αυτά να είναι τα Model 3 και Model Y, ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν τα Model S και Model X.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πονοκέφαλο προκαλούν οι παραγγελίες του Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα
Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Tesla Semi!
Δεν είναι όλοι Tesla: Απίστευτη χασούρα για ηλεκτρική start-up