Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Ο κοροναϊός ρίχνει τις πωλήσεις της

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Ο κοροναϊός ρίχνει τις πωλήσεις της

ΝΕΑ

Tesla: Ο κοροναϊός ρίχνει τις πωλήσεις της

ΝΕΑ

Οι μετοχές της Tesla Inc υποχώρησαν έως και 14% την Πέμπτη μετά τον αντίκτυπο του κοροναϊού στις παραγγελίες οχημάτων του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

 

Τα στοιχεία από την LMC Automotive (Η LMC Automotive είναι ο επικεντρωμένος στην αυτοκινητοβιομηχανία οργανισμός, που εξετάζει τις πωλήσεις και την παραγωγή) έδειξαν ότι 3.563 αυτοκίνητα της Tesla ταξινομήθηκαν στην Κίνα τον Ιανουάριο, σε αντίθεση με τα 6.613 αυτοκίνητα που είχαν ταξινομηθεί τον Δεκέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Οι καταχωρίσεις της Tesla παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, έδειξαν δεδομένα της LMC. Επίσης η ρευστοποίηση στις μετοχές της Αμερικανικής εταιρίας υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία των επενδύσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα καθώς έχει ξεκινήσει διακοπή των εργασιών λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Η ένωση των κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας είπε στο παρελθόν ότι οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων υποχώρησαν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο τον Ιανουάριο, λόγω των αργιών του Νέου Έτους και από τις διαταραχές λόγω του κοροναϊού. Ο εκπρόσωπος του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι το ξέσπασμα του ιού θα καθυστερούσε τις παραδόσεις των αυτοκινήτων Model 3 στην Κίνα.

Ο ιός προέρχεται από την επαρχία Wuhan της Κίνας στα τέλη του περασμένου έτους, οι τοπικές κυβερνήσεις όμως άρχισαν να επιβάλλουν περιορισμούς ταξιδιών και προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν δημόσιους χώρους από τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Οι μετοχές της Tesla, έπεσαν σημαντικά και αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη μείωση της τιμής τους σε ένα μήνα.

Advertisement