Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Η Tesla φτιάχνει εστιατόρια!

  • Αναστάσης Γαλάνης (ag@newsauto.gr)

Μεγάλες βλέψεις από τον Elon Musk, ο οποίος είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει δυναμική είσοδο και στο χώρο της εστίασης.

Η Tesla στον τομέα της εστίασης; Μπορεί η συγκεκριμένη προοπτική να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Elon Musk, ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη.

Ο αμερικανικός κολοσσός, λοιπόν, θα έχει τα δικά του εστιατόρια, όπως καταδεικνύει η πρωτοβουλία των διοικούντων του να καταθέσουν αίτηση κατοχύρωσης τριών (3) νέων εμπορικών σημάτων.

Τα σήματα υποβλήθηκαν στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO), και αφορούν τη λέξη “Tesla” αυτή καθαυτή, τη λέξη “Tesla” με διαφορετική γραμματοσειρά , αλλά και το λογότυπο “T”.

Όλα τα σήματα έχουν κατατεθεί στην κατηγορία «Υπηρεσίες εστίασης, pop-up υπηρεσίες εστιατορίων, υπηρεσίες εστίασης τύπου self-service, και υπηρεσίες εστιατορίων αναψυχής».

Εκπρόσωπος του USPTO ανέφερε πως «η αίτηση έγινε δεκτή από το γραφείο και αναμένεται να εξεταστεί από πληρεξούσιο».

Πρόκειται για μια εμπορική κίνηση στρατηγικής σημασίας του Elon Musk, ο οποίος επιθυμεί να απαλλάξει τους κατόχους από την πλήξη που μπορεί να αισθάνονται όσο περιμένουν να φορτίσει το όχημά τους.

Πριν από δύο μήνες ο CEO της εταιρείας είχε επιβεβαιώσει πως θα γίνουν τα εγκαίνια ενός υπαίθριου κινηματογράφου τύπου drive-in, δίπλα σε ένα σταθμό με ταχυφορτιστές (Superchargers) 62 θέσεων, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

«Ένας τεράστιος σταθμός με superchargers έρχεται σύντομα στη Santa Monica! Ελπίζω να έχει το φαγητό της δεκαετίας του 50’ και να παίζουν οι 100 καλύτερες ταινίες. Ευχαριστούμε Santa Monica City». αναφερόταν χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του Musk στο Twitter.

Πέρα, όμως, από την ψυχαγωγία των οδηγών, ο κραταιός άνδρας της Tesla φαίνεται πως μεριμνά και… για το στομάχι τους, για το οποίο θα φροντίζουν τα μελλοντικά γειτονικά εστιατόρια.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Teslarati, ο δρόμος προς την υλοποίηση του επιχειρηματικού πρότζεκτ της εταιρείας ήταν ακανθώδης. Στις αρχές Μαρτίου η αυτοκινητοβιομηχανία είχε υποβάλει αίτηση για δημιουργία ενός επιβλητικού σε διαστάσεις σταθμού με φορτιστές Superchargers (V3) ο οποιος θα αναδεικνυόταν στον μεγαλύτερο που διατηρεί. Θα υπήρχαν 62 θέσεις φόρτιστης, ειδικά σημεία για Cybertrucks και τουαλέτες. Το έργο εγκρίθηκε, αλλά στη συνέχεια τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σάντα Μόνικα το παραμέρισαν, ώστε στη θέση του να κατασκευαστούν κατοικίες. Κατόπιν, ωστόσο, κάποιων συναντήσεων οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή της Tesla στον χώρο της εστίασης αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κίνα: Τα σενάρια κατασκοπείας με την Tesla επανέρχονται!
Ο “πόλεμος” μεταξύ Tesla και Ford, καλά κρατεί
Αποκάλυψη: “Μαϊμού” επίσημοι συνεργάτες της Tesla στην Ελλάδα!

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto