Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κοιμόταν στο τιμόνι και το Tesla «πήγαινε» με 131 km/h! (+video)

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κοιμόταν στο τιμόνι και το Tesla «πήγαινε» με 131 km/h! (+video)

ΝΕΑ

Κοιμόταν στο τιμόνι και το Tesla «πήγαινε» με 131 km/h! (+video)

ΝΕΑ

Αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς τα περιστατικά ασυνείδητης οδηγικής συμπεριφοράς πίσω από το τιμόνι των Tesla – Άλλος ένας οδηγός που παρερμήνευσε τη λειτουργία του Autopilot και αποφάσισε να πάρει έναν… υπνάκο.

Advertisement
Advertisement

Πρόστιμο ύψους 187 δολαρίων για απρόσεκτη οδήγηση καλείται να πληρώσει ένας 38χρονος οδηγός από την επαρχία Kenosha County των ΗΠΑ, ο οποίος «πιάστηκε» να κοιμάται πίσω από τιμόνι ενός Tesla Model 3, ενόσω αυτό είχε αναπτύξει ταχύτητα 131 km/h.

Η ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά του άνδρα έγινε αντιληπτή από αυτόπτες μάρτυρες οδηγούς, οι οποίοι ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Στο χώρο του συμβάντος έφτασε άνθρωπος της ασφάλειας –ονόματι David Gomez- ο οποίος αφού εντόπισε το Tesla Model 3 ξεκίνησε να το καταδιώκει.

Μετά από αρκετές ατελέσφορες προσπάθειες, και «κυνηγητό» τριών χιλιομέτρων, ο οδηγός του ηλεκτρικού sedan ανταποκρίθηκε στα σήματα του αστυνομικού σταθμεύοντας το όχημα στην άκρη της δεξιάς λωρίδας.

Advertisement
Advertisement

 «Σας σταμάτησα διότι σας ακολουθούσα για 3 χιλιόμετρα ενόσω εσείς κοιμόσασταν. Αυτό ακριβώς κάνατε στο αυτοκίνητο. Για ποιο λόγο να οδηγείς με αυτό τον τρόπο;», ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ο αστυνομικός στον 38χρονο άνδρα.

«Ήμουν εντάξει. Απλά ένιωθα κουρασμένος», απάντησε με ακλόνητη ψυχραιμία ο οδηγός, ο οποίος επικαλέστηκε πως το Autopilot απαιτεί από τους οδηγούς να αγγίζουν τακτικά το τιμόνι.

Advertisement

Για την αποδόμηση του ισχυρισμού του οδηγού φροντίζει η κάμερα του αστυνομικού, η οποία, όπως φαίνεται στο βίντεο έχει καταγράψει πως το σύστημα ημι-αυτόνομηδης οδήγησης ήταν ενεργοποιημένο.

Παράλληλα, η εταιρεία του Elon Musk, που τους τελευταίους μήνες έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής για το Autopilot, είναι αρκετά ξεκάθαρη, ζητώντας τη συνεχή επαγρύπνηση του οδηγού:

Advertisement

«Το Autopilot επιτρέπει στο αυτοκίνητό σας να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα μέσα στη λωρίδα του.

»Οι τρέχουσες λειτουργίες του Autopilot απαιτούν ενεργή επίβλεψη από τον οδηγό και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ελληνική ιστοσελίδα της αμερικανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ανάλογα περιστατικά έχουν απασχολήσει τις τοπικές αρχές και κατά το παρελθόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέντε ξεχωριστά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα το Μάρτιο
Ιδού τα… ελληνικά Tesla!
Δοκιμάζοντας το Tesla Model 3 Long Range