Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla-Γαλλία, συμμαχία!

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla-Γαλλία, συμμαχία!

ΝΕΑ

Tesla-Γαλλία, συμμαχία!

ΝΕΑ

Η Tesla απλώνει ακόμα περισσότερο τα «δίχτυα» της στην Ευρώπη. Και αυτή τη φορά σειρά έχει η Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Σε μία ακόμα επεκτατική κίνηση εντυπωσιασμού από αυτές που συνηθίζει ο Ίλον Μάσκ, βάζει πλέον ως στόχο για τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις την Γαλλία.

Ο Αμερικάνος επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα συναντήσεων με άλλος επικεφαλής επιχειρήσεων ώστε να τους παροτρύνει να επενδύσουν στην Γαλλία.

Ο Μασκ, ο οποίος γευμάτισε επίσης με τον υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, δήλωσε βέβαιος ότι η Tesla θα πραγματοποιήσει “σημαντικές επενδύσεις” στη Γαλλία στο μέλλον, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Μασκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν και δεν υπάρχει ακόμα κάτι ξεκάθαρο, είναι εντυπωσιασμένος από τον πρόεδρο Μακρόν και την φιλοξενία του.

Η γαλλική κυβέρνηση από την πλευρά της δήλωσε ότι η συνάντηση κάλυψε πολλά θέματα, και κυρίως σε ότι αφορά την απάντηση των Ευρωπαίων στον αμερικανικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Η Γαλλία είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πείσει τον Μασκ να κατασκευάσει ένα ευρωπαϊκό εργοστάσιο στη χώρα, αλλά εκείνος επέλεξε τη Γερμανία για το μοναδικό ευρωπαϊκό εργοστάσιό του μέχρι στιγμής.

Advertisement

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο άρχισε να παραδίδει αυτοκίνητα τον Μάρτιο του 2022 και παράγει περίπου 5.000 Model Y την εβδομάδα, με μέγιστη δυναμικότητα 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Πάντως η Tesla έχει δηλώσει ότι θα φέρει την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ ώστε να ευεργετηθεί από τα κίνητρα του IRA, αλλάζοντας συνολικά την στρατηγική της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)
To Tesla Model Y απειλεί την Toyota
Η Tesla επισπεύδει το «Project Highland» του Model 3;