Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως έχασε ο Elon Musk πάνω από 15 δισ. δολ σε μία ημέρα!

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως έχασε ο Elon Musk πάνω από 15 δισ. δολ σε μία ημέρα!

ΝΕΑ

Πως έχασε ο Elon Musk πάνω από 15 δισ. δολ σε μία ημέρα!

ΝΕΑ

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Tesla για τα κρυπτονομίσματα και για το Model Y ήταν αρκετές για την τεράστια απώλεια χρημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk, γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της Tesla, δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι μετοχές της εταιρείας του κατέγραψαν πτώση 8,6% τη Δευτέρα με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει 15,2 δισ. δολάρια από την περιουσία του.

Αυτή η πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με το Bloomberg αυτό αποδίδεται εν μέρει στις πρόσφατες δηλώσεις του Musk για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk μέσα στο Σαββατοκύριακο δήλωσε μέσω του Τwitter ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων “φαίνεται υψηλή”. Η δήλωσή του ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια Bitcoin.

Το Bitcoin, η αξία του οποίου αυξήθηκε πάνω από 400% το 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολ.

Ο Musk έγραψε επίσης στο Twitter ότι το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας θα εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο «εκτός μενού».

Advertisement

Αυτά τα δύο tweets ήταν αρκετά ώστε ο Musk να πέσει στη δεύτερη θέση της λίστας Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς  πλέον διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com Inc, επανήλθε στην κορυφή της λίστας, αν και η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Advertisement

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι εναλλάσσονται  στην κορυφή της λίστας από τις αρχές του έτους, καθώς η μετοχή της Tesla παρουσιάζει σημαντική διακύμανση. Η  μετοχή στις αρχές του 2021 σημείωνε άνοδο έως και 25% αλλά πλέον τα κέρδη της έχουν εξαλειφθεί.

Ο Musk ξεπέρασε για λίγο τον Bezos, καθώς η εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα 60% από τον Αύγουστο.

Ο Μπέζος κατείχε την πρώτη θέση στην κατάταξη Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Musk ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου χάρη στο ράλι 794% των μετοχών της Tesla.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

VW: Απειλεί την κυριαρχία της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών
Από πιστώσεις εκπομπών CO2 τα κέρδη της Tesla!
Αγοράστε Tesla με… Bitcoins