Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Αυτοδιάγνωση για σέρβις «pit stop» που θέλει ο Musk

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Αυτοδιάγνωση για σέρβις «pit stop» που θέλει ο Musk

Mobility

Tesla: Αυτοδιάγνωση για σέρβις «pit stop» που θέλει ο Musk

Mobility

Το σύστημα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, διευκολύνει τους ιδιοκτήτες Tesla στο να έχουν πάντα την καλύτερη δυνατή «παρακολούθηση» της κατάστασης του αυτοκινήτου τους.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla καθώς θέλει να διατηρήσει το προβάδισμά της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φέρνει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι αυτή της εξυπηρέτησης για τους πελάτες της και τα οχήματά τους. Με μια νέα ενημέρωση στην εφαρμογή της, η Tesla προσφέρει μια λειτουργία «αυτοδιάγνωσης» που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας κατοχής ενός μοντέλου της. Ο τομέας της εξυπηρέτησης φαίνεται να είναι μεγάλη «έννοια» του Elon Musk, ο οποίος το έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα για το δεύτερο τρίμηνο, απέναντι στις συνολικές πωλήσεις και τις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αυτή εφαρμογή, εκτελεί μια σάρωση στο λογισμικό του αυτοκινήτου και καθορίζει εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα και εάν το όχημα χρειάζεται να επισκεφτεί ένα κέντρο επισκευής. Εκεί πάνω «κολλάει» και η είδηση που έχει παίξει σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, βάσει της οποίας ο Musk θέλει την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα σημείο service της εταιρείας, να «θυμίζει pit stop της F1». Φυσικά, πρόκειται για μια καθ’ υπερβολή αναφορά στις διαδικασίες ενός αγώνα του κορυφαίου πρωταθλήματος motorsport στον κόσμο.

Το νόημα είναι όμως πως με τη χρήση της εφαρμογής, η επικοινωνία για τη συντήρηση του αυτοκινήτου αλλά και οι τυχόν επισκευές που θα επιβάλλουν την παρουσία του οχήματος σε κάποιο σημείο εξυπηρέτησης, θα έχουν μεγάλη ταχύτητα και θα είναι ακριβείς ως προς τις ανάγκες του αυτοκινήτου και τις προϋποθέσεις της επισκευής του. Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι έκταση προβλημάτων μπορεί να ανταποκριθεί η νέα αυτή εφαρμογή, μιας και στο παρελθόν έχουμε δει αναφορές από ιδιοκτήτες που κάνουν λόγο για απουσία τακακιών στα φρένα του αυτοκινήτου ή ακόμα και διαφορετικά ελαστικά στους τροχούς.

Advertisement

Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως το λογισμικό της εφαρμογής και του σκαναρίσματος που κάνει στο αυτοκίνητο, μπορεί να εντοπίσει τέτοια προβλήματα και να προτείνει τις λύσεις τους. Θα πρέπει να περιμένουμε αναφορές από ιδιοκτήτες που κάνουν χρήση των συστημάτων που τους προσφέρει η Tesla για να κρατούν το αυτοκίνητό τους σε άριστη κατάσταση. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ωστόσο, πως όλα τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ως φθορές το αυτοκίνητο, θα μπορούν να εντοπιστούν για να προχωρήσει η επισκευή τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκληρό ντέρμπι μεταξύ Volkswagen και Tesla
Γιατί ενοχλούν τους Γερμανούς οι πλευρικές κάμερες των Tesla;
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T