Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας (video)

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας (video)

ΝΕΑ

Τέλος στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας (video)

ΝΕΑ

Ο «Μεγάλος Αδελφός» των ηλεκτρονικών θα λειτουργεί ως κόφτης και δεν θα αφήνει τον οδηγό να ξεπεράσει το όριο ταχύτητας κατά 15 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η Καλιφόρνια εξετάζει μια τολμηρή κίνηση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, καθώς ο γερουσιαστής Scott Wiener παρουσιάζει νομοσχέδιο που αποσκοπεί στον περιορισμό της ταχύτητας των αυτοκινήτων σε μόλις 15 χιλιόμετρα/ώρα πάνω από το αναρτημένο όριο για τα οχήματα που θα πωλούνται από το 2027 και μετά.

Η πρόταση προτείνει την ενσωμάτωση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στα αυτοκίνητα για τον εντοπισμό και την επιβολή των ορίων ταχύτητας.

Ενώ οι λεπτομέρειες της τεχνολογίας παραμένουν ασαφείς, πολλά σύγχρονα οχήματα χρησιμοποιούν ήδη περιοριστές για τον έλεγχο της ταχύτητάς τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα οχήματα που κατασκευάζονται από το έτος 2027 και μετά θα πρέπει να διαθέτουν τεχνολογία GPS και ενσωματωμένες κάμερες για τον εντοπισμό περιπτώσεων υπέρβασης της ταχύτητας.

Το προτεινόμενο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσε να εκδίδει προειδοποιήσεις στον οδηγό -ηχητικές, οπτικές ή απτικές- και να περιορίζει την ταχύτητα του οχήματος σε όχι περισσότερο από 15 χιλιόμετρα/ώρα πάνω από το αναρτημένο όριο.

Παρά τις πιθανές αντιρρήσεις για κυβερνητική υπερβολή, ο γερουσιαστής Wiener τονίζει την αναγκαιότητα των ορίων ταχύτητας για την ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι η υπέρβασή τους εγκυμονεί κινδύνους.

Advertisement

Το νομοσχέδιο πρόκειται να περάσει από συζητήσεις σε επιτροπές την άνοιξη. Ενώ ορισμένοι μπορεί να αμφισβητήσουν την έκταση της ρύθμισης, ο Wiener πιστεύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα υποστηρίξουν το προτεινόμενο μέτρο, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές επιπτώσεις του στις κατοικημένες γειτονιές.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εξακολουθεί να περιμένει σοβαρές προκλήσεις από αντίπαλες ομάδες, αναδεικνύει μια νέα προσέγγιση της οδικής ασφάλειας που εξαρτάται από την ενσωμάτωση προηγμένης τεχνολογίας στα καθημερινά οχήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάμερα της Τροχαίας καταγράφει σκύλο να οδηγεί
Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ
Ρεκόρ τροχαίων παραβάσεων – Πρόστιμα μαμούθ