Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος οι V12 από τη Mercedes

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος οι V12 από τη Mercedes

ΝΕΑ

Τέλος οι V12 από τη Mercedes

ΝΕΑ

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση και αυτό ισχύει για όλους, ακόμη και για το πανίσχυρο 12κύλινδρο μηχανικό σύνολο με τα δύο turbo που ανήκει στην AMG, όπως πληροφορούμαστε. TOY ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ένας κινητήρας που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στους τέσσερις τροχούς αναμένεται να σταματήσει να παράγεται τα επόμενα χρόνια σύμφωνα και με δηλώσεις που έρχονται  από επίσημα χείλη.

Επί του θέματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG, TobiaS Moers, δήλωσε στο Car and Driver με σαφήνεια: “Τελικά, ο 12κύλινδρος κινητήρας θα σταματήσει να χρησιμοποιείται στην AMG.” Ο Moers πρόσθεσε βέβαια ότι για τις κορυφαίες εκδόσεις της η AMG θα ακολουθήσει ένα υβριδικό μονοπάτι το οποίο μπορεί και να περιλαμβάνει τον V8 με τα δύο τούρμπο της εταιρίας με συνολική απόδοση που θα αγγίζει τους 800 ίππους.

Η είδηση για την σταδιακή κατάργηση των 12κύλινδρου, ίσως και να μην αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Πριν από λίγες μόλις ημέρες σας είχαμε αναφέρει την είδηση για το τέλος της παραγωγής της AMG SL 65, που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κινητήρα, το οποίο μπορεί να έρθει ακόμη και τον ερχόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

“Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τον κινητήρα για άλλα εταιρικά σήματα”, πρόσθεσε ο Moers, υπονοώντας την Maybach που χρησιμοποιεί τα 102 κιλά της ροπής του V12 για να κινήσει με άνεση την S65.

mercedes-amg-v12-640