Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό Mini Countryman

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό Mini Countryman

ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό Mini Countryman

ΝΕΑ

Η Mini έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη διαδικασία εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου νέου Countryman το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς. Οι πωλήσεις ξεκινούν αρχές 2024.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Mini συνεχίζουν την εξέλιξη του Countryman SE ALL4, του νέου μοντέλου το οποίο θα είναι το πρώτο τετρακίνητο αμιγώς ηλεκτροκίνητο στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας.

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό Mini, στη συγκεκριμένη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 313 ίππων. Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 64,7 kWh και δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία περίπου 450 χλμ., σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Mini.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το νέο μοντέλο είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις απ’ ό,τι ως τώρα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το μήκος του φτάνει τα 4.429 χλστμ., δηλαδή είναι κατά 130 χλστμ. μακρύτερο, συγκριτικά. Αυξημένο κατά σχεδόν 60 χλστμ. θα είναι και ύψος του το οποίο φτάνει τα 1.613 χλστμ.

Κατά συνέπεια, το νέο Countryman SE ALL4 θα είναι άνετο και ευρύχωρο για τους επιβάτες του και ευκολοδήγητο τόσο εντός πόλης όσο και στο ταξίδι, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Όπως έγινε γνωστό, βάσει των στοιχείων πωλήσεων καινούργιων οχημάτων της, περισσότερο από το 20% αυτών είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Τέλος, το πλαίσιο του νέου μοντέλου της MINI είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και δύσκαμπτο, ενώ στο εσωτερικό του θα υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό PET.

Αξιοσημείωτο είναι πως η παραγωγή του ηλεκτρικού Countryman θα ξεκινήσει το Νοέμβριο και οι πωλήσεις αρχές 2024. Θα υπάρξει τόσο μικρότερο βασική έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 191 ίππους, όσο και συμβατικές εκδόσεις με τρικύλινδρους και δίλιτρους κινητήρες βενζίνης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτρικό κάμπριο
Μαθήματα οδήγησης με «μοχλό» από την MINI
Το σκουριασμένο ελληνικό Mini που έγινε παγκόσμιο θέμα