Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Big Brother στα χέρια σας μέσω Google

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Big Brother στα χέρια σας μέσω Google

ΝΕΑ

Ο Big Brother στα χέρια σας μέσω Google

ΝΕΑ

Η Google φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα εφαρμογή που θα δίνει μια ακόμα λειτουργία στο smartphone του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Μια πρώιμη έκδοση μιας λειτουργίας dashcam για το Google Pixel κυκλοφόρησε πρόσφατα, μάλλον εκ παραδρομής, αλλά φαίνεται καλά μελετημένη.

Η εφαρμογή αυτή, θα έρθει να προστεθεί στο πακέτο Personal Safety της Google, το οποίο μέχρι στιγμής διαθέτει για συσκευές Android προεκτάσεις όπως οι «Emergency Sharing», «Safety Check» και «Car Crash Detection». Το νέο στοιχείο θα είναι εκείνο που θα μετατρέπει την κάμερα του smartphone σε καταγραφικό της κίνησης μπροστά ή πίσω από το όχημα.

Advertisement
Advertisement

Τοποθετώντας το τηλέφωνο σε μια κατάλληλη βάση στο παρμπρίζ, η κάμερα μπορεί να καταγράφει εικόνα και ήχο ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Τα αρχεία «συμπιέζονται» για να χωρούν πολλά στην υπάρχουσα κάρτα μνήμης αι είναι χαρακτηριστικό πως ανά λεπτό χρόνου εγγραφής εικόνας και ήχου, χρειάζονται μόλις 30 MB αποθηκευτικού χώρου.

Επιπλέον, τα video διαγράφονται αυτόματα μετά από τρεις ημέρες, εκτός εάν ο κάτοχος επιθυμεί να τα διατηρήσει αποθηκευμένα. Η λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ξεκινά αυτόματα μόλις συνδεθεί το τηλέφωνο με το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου και να διακόπτεται με την αποσύνδεση. Για την ολοκληρωμένη μορφή της εφαρμογής αυτής, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο όπου οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την επίσημη παρουσίασή της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-Benz αναβαθμίζει τα Google Maps (+video)
Ξανά case study για τη Google το protothema – «Είναι το κορυφαίο ειδησεογραφικό site της Ελλάδας»
Ακόμα και το Google Maps κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Advertisement