ΝΕΑ

Προσοχή στους χάρτες της Google…

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή στους χάρτες της Google…

ΝΕΑ

Προσοχή στους χάρτες της Google…

ΝΕΑ

Όλη η ζωή μας περιστρέφεται πια γύρω από το Google Maps. Όμως πολλές φορές η τεχνολογία μας οδηγεί σε δρόμους χωρίς επιστροφή.

Advertisement
Advertisement

Η τυφλή εμπιστοσύνη στους χάρτες της Google δεν είναι πάντα για καλό μας. Ιδίως αν βρισκόμαστε σε περιοχές που οι δρόμοι είναι περίεργοι ή αρκετά μακριά από τον πολιτισμένο κόσμο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζητήσαμε την βοήθεια της Google πάνω στα ελληνικά βουνά και πήραμε απαντήσεις οι οποίες ήταν τις περισσότερες φορές μπερδεμένες ή έτοιμες να μας οδηγήσουν σε μπλεξίματα.

Και αυτό όπως φαίνεται δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά πληθαίνουν οι αναφορές για οδηγούς που έφθασαν στο απροχώρητο ακολουθώντας τυφλά τοςυ χάρτες της Google.

Advertisement
Advertisement

Δύο οικογένειες που πήραν πρόσφατα την ταχύτερη διαδρομή που πρότεινε το Google Maps όταν ταξίδευαν μέσω του Corcoran της Καλιφόρνια, τελικά κόλλησαν στην λάσπη και αναγκάστηκαν να περιμένουν όλη τη νύχτα για να έρθει βοήθεια.

Η παρέα των οδηγών τριών αυτοκινήτων ακολούθησε τις οδηγίες για μία πιο γρήγορη διαδρομή, χωρίς να γνωρίζουν ότι πήγαιναν σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και λασπωμένο δρόμο.

Χωρίς νερό και αναγκασμένοι να τρώνε μόνο καρπούζι και πατατάκια, οι οδηγοί απευθύνθηκαν στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνιας αργά το βράδυ, μόνο και μόνο για να τους πουν ότι η αποστολή βοήθειας δεν ήταν δυνατή εκείνη τη στιγμή.

Advertisement

Την επόμενη ημέρα πάντως ήρθε ένα γερανοφόρο και κατάφερε να τους βγάλει έξω. Όμως ακόμα και έτσι αρκετά από τα οχήματα που ήρθαν για βοήθεια κόλλησαν και αυτά!

Το πρόβλημα με εφαρμογές όπως Google Maps και Waze είναι ότι πάντα προσπαθούν να βρουν την συντομότερη διαδρομή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιλέγουν και την πιο σωστή η την πιο ασφαλή, ανάλογα και με το αυτοκίνητο που οδηγεί ο κάθε χειριστής, οπότε ξαφνικά μπορεί να βρεθεί κάποιος σε μία δύσκολη κατάσταση στην οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Advertisement

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μάθημα για την χρήση αυτών των εφαρμογών. Αν πρόκειται να κινηθείτε σε δρόμους που δεν γνωρίζετε, προσπαθήστε να κατανοήσετε αν η πρόταση του προγράμματος είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αν σας οδηγεί σε δρόμους επικίνδυνους και χωρίς ασφαλτόστρωση.

Αν υποψιαστείτε ότι κάτι δεν σας αρέσει, τότε αποφύγετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Google Maps και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Μπορεί να κάνετε μερικά λεπτά παραπάνω σε έναν ασφαλτοστρωμένο κύκλο, αλλά σίγουρα δεν θα μπλέξετε σε περιπέτειες που μπορεί να σας κοστίσουν ώρες και να σας χαλάσουν την διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εμπιστεύεστε τυφλά το GPS; Κακώς… (+video)
H Mercedes-Benz αναβαθμίζει τα Google Maps (+video)
Τι προκαλούν οι χάρτες της Google;

Advertisement