Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Grecale: Έτσι ονομάζεται το νέο SUV της Maserati

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Grecale: Έτσι ονομάζεται το νέο SUV της Maserati

ΝΕΑ

Grecale: Έτσι ονομάζεται το νέο SUV της Maserati

ΝΕΑ

Η Maserati μονοπωλεί δικαίως τα πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό, με την αποκάλυψη μιας ανανεωμένης Ghibli με υβριδικό σύστημα αλλά και μια καυτής έκδοσης με κινητήρα V8. Έπεται όμως και συναρπαστική συνέχεια, ονόματι Grecale.

Advertisement
Advertisement

Η Quattroporte αποκτά έκδοση Trofeo, ενώ η Levante δέχθηκε ήδη ένα ρετούς. Μέχρι στιγμής η πιο συναρπαστική αποκάλυψη της χρονιάς από τη μάρκα της Modena πραγματοποιήθηκε τελευταία, με το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της MC20.

Υπάρχουν ακόμη πολλά να έρθουν στη ζωή από τη Maserati, για παράδειγμα ένα compact crossover κάτω από τη Levante βρίσκεται κιόλας στα σκαριά. Εντοπίστηκε πρόσφατα μεταμφιεσμένο ως δοκιμαστικό όχημα μια Alfa Romeo Stelvio και τώρα η ιταλική μάρκα προσφέρει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του. Όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του, η Grecale πήρε το όνομά της από έναν άνεμο, συγκεκριμένα ένα «ανατολικό άνεμο που φυσά στη δυτική Μεσόγειο και τη νότια Γαλλία», σύμφωνα με τη Wikipedia.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μικρότερη από τη Levante, η νέα Maserati Grecale θα πατήσει στην ίδια πλατφόρμα Giorgio με τη Stelvio. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο Cassino στην Ιταλία, όπου το SUV της Alfa συναρμολογείται παράλληλα με τη Giulia. Το νέο CUV έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην παραγωγή το επόμενο έτος, μετά από μια παγκόσμια πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2021.

Η εικόνα teaser επιβεβαιώνει ότι η Grecale δεν θα είναι πολύ μικρότερη από το μοναδικό έως τώρα crossover της Maserati. Η Grecale θα έχει διαφορετική τοποθέτηση στην αγορά, εστιάζοντας κυρίως στον δυναμισμό και την πρακτικότητα. Όπως θα ισχύει για όλα τα μοντέλα της Maserati προσεχώς, συμπεριλαμβανομένης της MC20, η Grecale θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση μηδενικών εκπομπών θα αποκαλυφθούν αργότερα. Εν τω μεταξύ, το 2021 θα είναι επίσης η χρονιά που θα δούμε επιτέλους την αντικατάσταση της GranTurismo και πιθανώς την κάμπριο εκδοχή της MC20.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Maserati: Με 13 νέα μοντέλα η επανάκαμψη

Advertisement

Αποκάλυψη για τη νέα Maserati MC20!

Η νέα εποχή της Maserati

 

Advertisement