Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Επιτέλους ταλαιπωρία και “φακελάκια” τέλος στις μεταβιβάσεις

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό: Επιτέλους ταλαιπωρία και “φακελάκια” τέλος στις μεταβιβάσεις

ΝΕΑ

Οριστικό: Επιτέλους ταλαιπωρία και “φακελάκια” τέλος στις μεταβιβάσεις

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε συνδυασμό με το Car Wallet.

Advertisement
Advertisement

Πολύ νωρίς το 2022 θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταβίβασης αυτοκινήτων και δίκυκλων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός: «Αυτό το οποίο σχεδιάζουμε είναι να γίνεται ηλεκτρονικά η μεταβίβαση των αυτοκινήτων μέσα στο επόμενο διάστημα. Ουσιαστικά να συλλέγονται όλες οι πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου. Από το να έχει περάσει ΚΤΕΟ, αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, αν οφείλει Τέλη Κυκλοφορίας μέσα από μία εφαρμογή που θα δημιουργήσουμε έτσι ώστε ο πωλητής και αγοραστής μέσω της πλατφόρμας να ολοκληρώνουν ηλεκτρονικά όλη τη διαδικασία

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Γεωργαντάς, εκτίμησε ότι η εφαρμογή θα ξεκινήσει να είναι λειτουργική πολύ νωρίς το 2022. Οπότε η μεταβίβαση αυτοκινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά ενώ ακολουθεί και η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι online μεταβιβάσεις θα αφορούν αρχικά μόνο τα αυτοκίνητα και δίκυκλα και όχι επαγγελματικά οχήματα οι οποίες αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται μόνο με την αυτοπρόσωπη ή με εξουσιοδότηση παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας αφού καταβληθούν τα προβλεπόμενα τέλη μεταβίβασης.

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία μεταβίβασης αυτοκινήτων και δίκυκλων θα βάλει ένα τέλος στα πλαστά παράβολα ενώ παράλληλα θα μειώσει στο ελάχιστο την κίνηση των πολιτών στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. 

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη η Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Οικονομικών και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν ανακοινώσει τη δημιουργία της εφαρμογής Car Wallet στα πρότυπα της εφαρμογής πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 η οποία θα περιλαμβάνει:

– Δίπλωμα Οδήγησης

Advertisement

– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος

– Τέλη Κυκλοφορίας

– Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ

Advertisement

– Αντίγραφο Ασφαλιστικού Συμβολαίου οχήματος,

– Ιστορικό Συντήρησης Οχήματος, κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η online μεταβίβαση οχημάτων θα βάλει τέλος και στα πλαστά παράβολα!
Έρχεται το… Car Wallet και η online μεταβίβαση οχημάτων!
«Γρηγορόσημο» τέλος! Online ανανέωση διπλώματος και μεταβίβαση οχήματος