ΝΕΑ

«Γρηγορόσημο» τέλος! Online ανανέωση διπλώματος και μεταβίβαση οχήματος

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Γρηγορόσημο» τέλος! Online ανανέωση διπλώματος και μεταβίβαση οχήματος

ΝΕΑ

«Γρηγορόσημο» τέλος! Online ανανέωση διπλώματος και μεταβίβαση οχήματος

ΝΕΑ

Οι δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν στην Αττική στα τέλη Μαΐου και τον χειμώνα αντίστοιχα.

Advertisement

Μετά την online αντικατάσταση της άδειας οδήγησης εξαιτίας απώλειας, κλοπής ή φθοράς αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η online ανανέωση των ληγμένων διπλωμάτων.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής η οποία μάλιστα θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις ώστε να μην μπορεί κάποιος να επέμβει και να αλλάξει τις ιατρικές γνωματεύσεις που ορίζουν αν μία άδεια οδήγησης μπορεί να ανανεωθεί ή όχι.

Advertisement

Ειδικότερα σήμερα οι ανανεώσεις των διπλωμάτων οδήγησης που ανήκουν σε άτομα μεγάλης ηλικίας οδηγούνται σε κάποιες Σχολές Οδηγών που «συνεργάζονται» με γιατρούς και έναντι κάποιας αμοιβής προχωρούν όλες οι διαδικασίες.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr σε κάποια περίπτωση οφθαλμίατρος είχε δώσει βεβαίωση ότι ο αιτών της ανανέωσης άδειας οδήγησης διαθέτει εξαιρετική όραση και από τα δύο μάτια ωστόσο ο αιτών ήταν μονόφθαλμος και η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Αν ο κάτοχος της άδειας οδήγησης που αιτείται την ανανέωση έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ή η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει δεν επιτρέπει την οδήγηση κάποια κυκλώματα καταφέρνουν να δίνουν ιατρικές βεβαιώσεις σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται η ανανέωση του διπλώματος ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί η άδεια οδήγησης.

Advertisement

Με το νέο σύστημα οι γιατροί θα έχουν άμεση πρόσβαση στο online σύστημα των Διευθύνσεων Μεταφορών και σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι μη ανανέωσης της άδειας οδήγησης τότε αυτομάτως το δίπλωμα θα «κλειδώνεται» και δεν θα μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνωμάτευση για τους επόμενους 12 μήνες!

Βέβαια και πάλι εγκυμονεί ο κίνδυνος να καταγραφούν περιστατικά χρηματισμού γιατρών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων και οι ελεγκτές θα μπορούν να δουν τα φάρμακα που λαμβάνουν κυρίως οι υπερήλικες οδηγοί ή χρόνια ασθενείς και να διαπιστώνουν αν ορθώς έχει ανανεωθεί η άδεια οδήγησης ή υπάρχει σοβαρό θέμα επανελέγχου.

Advertisement

Μετά και την ανανέωση των ληγμένων αδειών οδήγησης σειρά έχουν και οι online μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων οχημάτων και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί τον χειμώνα του 2021.

Με αυτό τον τρόπο οι μεταβιβάσεις των οχημάτων θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και δεν θα χρειάζεται η φυσική παρουσία του αγοραστή και του πωλητή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά γλιτώνοντας χρόνο και βέβαια αφήνοντας οριστικά πίσω το… γρηγορόσημο!

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τέλος το «γρηγορόσημο» σε ακόμη τρεις Περιφέρειες!
Τέλος το «γρηγορόσημο» στα νέα διπλώματα
Πάνω από 130.000 τα online προσωρινά διπλώματα!