Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tαχύτατο ταξίδι με Hyperloop στο Μόναχο

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tαχύτατο ταξίδι με Hyperloop στο Μόναχο

ΝΕΑ

Tαχύτατο ταξίδι με Hyperloop στο Μόναχο

ΝΕΑ

Η κινητικότητα δεν αφορά μόνο στην κλασική μορφή τής αυτοκίνησης αλλά και στη μεταφορά ταξιδιωτών. Η διάκριση των φοιτητών τού Πολυτεχνείου στο Μόναχο δείχνει την πρόοδο που γίνεται σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

Η δυνατότητα να ταξιδεύουμε επίγεια με σχεδόν υπερηχητική ταχύτητα είναι ένα υπεραιώνιο όνειρο του ανθρώπου. H ανάπτυξη της τεχνολογίας στην εποχή μας επιτρέπει τη διεξαγωγή πειραμάτων προς αυτόν τον σκοπό.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο Elon Musk ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτευχθεί αυτό. Το πρόγραμμα «Hyperloop», όπως ονομάστηκε, προέβλεπε και τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη μελέτη, εξέλιξη και εφαρμογή τής κατάλληλης τεχνολογίας ώστε να είναι εφικτή η επίτευξη πολύ υψηλών επίγειων ταχυτήτων για τη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτόν, συμμετέχει και η Πολυτεχνική Σχολή του Μονάχου, η οποία έχει ξεκινήσει να μελετά και να πειραματίζεται στη σχετική τεχνολογία από το 2015 και κατάφερε να κατέχει το ρεκόρ με ταχύτητα 482 χλμ./ώρα. Από το 2020, οι φοιτητές της σχολής άρχισαν να δημιουργούν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις σε φυσικό μέγεθος ώστε να κάνουν τα πειράματά τους σε πραγματικές συνθήκες.

Έτσι, κατασκεύασαν έναν σωλήνα 24 μέτρων από τσιμέντο υπερυψηλής αντοχής στον οποίο θα κινείται η αντίστοιχη κάψουλα μεταφοράς με τη χρήση τεχνολογίας μαγνητικής αιώρησης. Η κίνησή της γίνεται σε περιβάλλον όπου έχει αφαιρεθεί ο αέρας (από το εσωτερικό τού σωλήνα), ώστε να μην υπάρχει αεροδυναμική αντίσταση και να επιτυγχάνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα κίνησης.

Advertisement

Το πρόγραμμα γίνεται υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη των Αρχών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας και σκοπός είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή και συμφέρουσα η επένδυση στη δημιουργία αντίστοιχου δικτύου στο έδαφος του (αρχικά) για την ταχύτατη μεταφορά ατόμων και εμπορευμάτων μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων αυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Virgin Hyperloop: Δοκιμή με επιβάτες! (VIDEO)
Έξι απλές συμβουλές για μεγάλο ταξίδι με ηλεκτρικό
Ηλεκτρικό υδροπλάνο για πολυτελή ταξίδια (+video)

Advertisement