Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό υδροπλάνο για πολυτελή ταξίδια (+video)

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό υδροπλάνο για πολυτελή ταξίδια (+video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό υδροπλάνο για πολυτελή ταξίδια (+video)

ΝΕΑ

Πώς θα ήταν να ταξιδεύετε με υδροπλάνο και εκτός από το ότι θα φτάνατε στον προορισμό σας ταχύτατα, δεν θα έκανε και καθόλου θόρυβο;

Advertisement
Advertisement

Τα συμβατικά υδροπλάνα δεν αποτελούν και την πιο προσιτή επιλογή μετακίνησης, μιας και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης τους φθείρονται γρήγορα από την επαφή τους με το θαλασσινό νερό. Αυτό έχει ως συνέπεια το ακριβό κόστος συντήρησής τους.

Γι’αυτό και μια εταιρεία από την Νορβηγία βρήκε μια πιο απλή, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

Να τοποθετήσει ηλεκτρικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το Elfly βρίσκεται ήδη σε προηγμένη φάση δοκιμών, ενώ συνεργάζεται και με την Sintef. Αρχικά, η σχεδίαση παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην προκειμένη περίπτωση, γι’αυτό και πρώτα το κήτος του αεροπλάνου δοκιμάζεται σε μια τεράστια δεξαμενή. Έπειτα, θα τοποθετηθούν τα ανάλογα συστήματα πρόωσης.

Το μελλοντικό υδροπλάνο της Elfly θα μπορεί να μεταφέρει έως και 9 επιβάτες με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, ο δυνατός θόρυβος των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι παρελθόν. Με το Elfly θα ακούγεται μόνο ο αέρας και το ταξίδι θα είναι άνετο και ξεκούραστο. Μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ με αυτοκίνητο θα διαρκεί 4 με 5 ώρες.

Advertisement

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η αυτονομία της μπαταρίας θα αυξάνεται και αυτό χάρη στην συνεχόμενη εξέλιξη και στην τεχνολογία. Το ηλεκτρικό υδροπλάνο θα μπορεί να επαναφορτίζεται χρησιμοποιώντας τους σταθμούς φόρτισης και το ίδιο βύσμα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Elfly είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και η startup εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει έναν στόλο 20 αεροσκαφών μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου (+video)
Η έκρηξη στο αεροπλάνο της TWA πάνω από το Άργος
Skoda: Διαθέσιμο το ανανεωμένο Karoq (+τιμές)

 

Advertisement