Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα τρένα που προστατεύουν ακόμα και τις χελώνες (+video)

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα τρένα που προστατεύουν ακόμα και τις χελώνες (+video)

ΝΕΑ

Τα τρένα που προστατεύουν ακόμα και τις χελώνες (+video)

ΝΕΑ

Στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τα τρένα πηγαίνουν πολύ γρήγορα. Και νοιάζονται εκτός των άλλων και για την ασφάλεια των χελωνών.

Advertisement
Advertisement

Οι χελώνες στο νομό Νάρα στην Ιαπωνία πρέπει να είναι από τα πιο τυχερά ζώα του κόσμου. Αν και αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους, τουλάχιστον έχουν τους ιαπωνικούς σιδηροδρόμους να νοιάζονται για την ζωή τους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπαθέστατες χελώνες είναι όταν προσπαθούν να περάσουν τις γραμμές, και συχνά παγιδεύονται στα σημεία που αλλάζουν τα κλειδιά.

Αυτό πέρα από την θανάτωση της χελώνας προκαλεί και θέματα ασφαλείας για τα τρένα. Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι συχνά, υπήρξαν μόλις 13 μεταξύ του 2002 έως το 2014.

Advertisement
Advertisement

Όμως με τις ταχύτητες που τρέχουν τα τρένα στην Ιαπωνία, ακόμα και η παραμικρή αστοχία, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο ατύχημα.

Για να σώσουν τις ζωές των χελωνών και να αποτρέψουν περαιτέρω κινδύνους για τα τρένα, οι Ιάπωνες σιδηροδρομικοί εργάτες κατασκεύασαν για τις χελώνες τις δικές τους σήραγγες κάτω από τις γραμμές.

Πρόκειται για τσιμεντένιες σήραγγες σχήματος U που βρίσκονται κάτω από τις ράγες και παρέχουν στις χελώνες της περιοχής έναν τρόπο να διαφεύγουν χωρίς να κινδυνεύουν από τα τρένα.

Advertisement

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της West Japan Railway, το σύστημα αυτό αποτρέπει τις χελώνες από το να κινδυνεύει η ζωή τους αλλά και να προκαλούν προβλήματα στους επιβάτες των τρένων.

Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν χώρες όπως η Ιαπωνία, με ένα από τα πιο εξελιγμένα και εκτενή σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλες χώρες είναι απλά στα επίπεδα της επιστημονικής φαντασίας.

Advertisement

 

ΑΚΟΜΑ:
Ελλάδα: Τρέμουν τις γραμμές των τρένων

Σοκαριστική σύγκρουση τρένου με φορτηγό (+video)
Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!

Advertisement