Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα: Τρέμουν τις γραμμές των τρένων

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελλάδα: Τρέμουν τις γραμμές των τρένων

ΝΕΑ

Ελλάδα: Τρέμουν τις γραμμές των τρένων

ΝΕΑ

Ανασφάλεια νιώθουν πλέον οι οδηγοί που διασχίζουν τις γραμμές των τρένων με τα οχήματά τους…

Advertisement
Advertisement

Η Ελλάδα κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα και κατά προέκταση και σ’ αυτά που συμβαίνουν με διερχόμενα οχήματα πάνω από ράγες τρένων.

Σημειώστε, βέβαια, πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ατυχημάτων, η υπαιτιότητα είναι των οδηγών οι οποίο αγνοούν τις σημάνσεις και τις υποδείξεις των εργαζομένων.

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η Ελλάδα -ακόμα και η Πρωτεύουσά της- αποτελεί μοναδικό φαινόμενο προηγμένης χώρας με τόσες ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις…

Advertisement
Advertisement

Μετά, λοιπόν, το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και με όλα όσα αποκαλύφθηκαν μετά από αυτό κυρίως για τις υποδομές και το πόσο εκτεθειμένο είναι όλο το σύστημα ασφαλείας στον ανθρώπινο παράγοντα, έχει παρατηρηθεί -κυρίως από τις κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας- αισθητή μείωση των διελεύσεων των οχημάτων πάνω από γραμμές τρένων, ακόμα και από φυλασσόμενες.

Έχει παρατηρηθεί δηλαδή το φαινόμενο, οδηγοί που περνούσαν καθημερινά από συγκεκριμένες διαβάσεις με συγκεκριμένο δρομολόγιο, να έχουν αλλάξει δρόμους και διαδρομές, μη θέλοντας να περάσουν πάνω από τις γραμμές των τρένων. Οι οποίες φυλάσσονται και ελέγχονται από εργαζόμενους, που φυσικά βλέπουν οδηγοί και πεζοί στις διαβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι και το σοκαριστικό φαινόμενο που κατέγραψε κάτοικος της Φλώρινα,  που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα συστήματα ασφαλείας των τρένων στην Ελλάδα.

Advertisement

Το video δημοσιεύθηκε στα social media από πολίτες στο Αμύνταιο της Φλώρινας και δείχνει να ανεβαίνουν οι μπάρες και να σβήνει το κόκκινο φως πολύ ώρα πριν περάσει το τρένο από τη διάβαση…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη;
Καραμανλής: Τα 5 ψέματα της αντιπολίτευσης για τα Τέμπη!
Σοκ! Ανοίγουν οι μπάρες την ώρα που περνά το τρένο (+vid)