Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα συστήματα ασφαλείας του νέου Toyota Yaris 

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tα συστήματα ασφαλείας του νέου Toyota Yaris

ΝΕΑ

Tα συστήματα ασφαλείας του νέου Toyota Yaris

ΝΕΑ

Η πολυετής εμπειρία της Toyota αλλά και η ασταμάτητη έρευνα που διεξάγει, οδήγησαν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα με πρωτοποριακές τεχνολογίες που ενσωματώνονται και στο νέο Yaris για να το κάνουν ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο την μείωση σε πρώτη φάση των ατυχημάτων στο δρόμο αλλά και τον εκμηδενισμό τους στο μέλλον, η Toyota εξοπλίζει όλα της τα μοντέλα με προηγμένα στοιχεία ασφαλείας από τις βασικές τους κιόλας εκδόσεις.

Το νέο Yaris, δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχει εφοδιαστεί με το πακέτο Toyota Safety Sense, το οποίο προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά από οποιοδήποτε ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας. Κάτω από την «ομπρέλα» του TSS, υπάρχουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς για να κάνει τις μετακινήσεις του ασφαλέστερες από ποτέ. Η Toyota μελετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες στο δρόμο, δίνει στην τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας μια νέα διάσταση. Τη μετατρέπει σε καινοτομία μέσα από το σύστημα Toyota Safety Sense, προσθέτοντας στα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά, 6 σημαντικές τεχνολογίες συμβάλλοντας καθοριστικά σε ένα πιο ασφαλές αυτοκίνητο, με ουσιαστική υποστήριξη προς τον οδηγό, προλαμβάνοντας ή ειδοποιώντας για επικίνδυνες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Σύστημα Yποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Trace Assist)

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας χρησιμοποιεί είτε τη διαγράμμιση του δρόμου εμπρός του οχήματος είτε την πορεία του μπροστινού οχήματος για να εκτιμήσει τη θέση του αυτοκινήτου στο δρόμο. Αν το αυτοκίνητο αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, εφαρμόζεται η υποβοήθηση διεύθυνσης για να το επαναφέρει στην πορεία του.  Λάβετε υπόψιν ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν το Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και το Full-range Adaptive Cruise Control είναι ενεργοποιημένα και ότι αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης (Lane Departure Alert)

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης ενεργοποιεί ηχητική και φωτεινή ειδοποίηση στον πίνακα οργάνων του οχήματος όταν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς κάποια μεταβολή του τιμονιού. Ο Έλεγχος Διεύθυνσης ενεργοποιεί μία μικρή δύναμη στο τιμόνι και στρέφει ελαφρώς το όχημα προς την άλλη πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας.

Advertisement

Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (Automatic High Beam)

Η Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων έχει σχεδιαστεί ώστε να βελτιστοποιεί την ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση, ανεξαρτήτως σε τί δρόμο οδηγείτε. Μία κάμερα τοποθετημένη κοντά στον εσωτερικό καθρέφτη ανιχνεύει τα φώτα των οχημάτων από το αντίθετο ρεύμα καθώς και αυτών που προπορεύονται ενώ ελέγχει επίσης τη φωτεινότητα του δρόμου. Εναλλάσσει αυτόματα τη λειτουργία των προβολέων μεταξύ υψηλής και χαμηλής δέσμης με αποτέλεσμα ο οδηγός να παραμένει πλήρως συγκεντρωμένος στο δρόμο, με ασφάλεια και άνεση.

Advertisement

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist)

Το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας του Toyota Safety Sense παρακολουθεί τα οδικά σήματα στη διαδρομή, εμφανίζοντας χρήσιμες πληροφορίες όπως το τρέχον όριο ταχύτητας ή περιορισμούς προσπέρασης με ευκρίνεια στην έγχρωμη TFT οθόνη του καντράν. Το σύστημα σας ειδοποιεί επίσης με ηχητικά και οπτικά σήματα αν δεν ανταποκριθείτε στην οδική σήμανση.

Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης (Pre-Collision System)

Το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης συνδυάζει μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ υψηλής ακρίβειας για να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον εμπρός του οχήματος (σε εύρος ταχυτήτων από 15 έως και 140χλμ/ώρα), ώστε να καθορίσει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά για να φρενάρει. Ταυτόχρονα προσδίδει επιπλέον ισχύ φρεναρίσματος όταν ο οδηγός πατάει το πεντάλ. Εάν ο οδηγός δεν επέμβει, το σύστημα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος ή το σταματάει. Το αναβαθμισμένο Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης της Toyota περιλαμβάνει Ανίχνευση Ποδηλάτων και Ανίχνευση Πεζών ακόμα και τη νύχτα.

Adaptive Cruise Control (Full-Range Adaptive Cruise Control)

Το Adaptive Cruise Control του Συστήματος Ενεργητικής Ασφάλειας Toyota Safety Sense, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να διατηρεί σταθερή ταχύτητα χωρίς τη χρήση του γκαζιού, διατηρώντας μία ελάχιστη, προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Αν αυτή η απόσταση μειωθεί, το σύστημα ελαττώνει ταχύτητα ώστε να διατηρήσει την απόσταση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το προπορευόμενο όχημα, ενεργοποιώντας τα φρένα και επιβραδύνοντας έως και την ακινητοποίηση αν χρειαστεί. Αν η απόσταση αυξηθεί, το αυτοκίνητο θα αρχίσει να επιταχύνει όσο απαιτείται, μέχρι η ταχύτητα να επανέλθει στην προεπιλεγμένη, εφόσον η κυκλοφορία το επιτρέπει. Σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος, ο οδηγός χρειάζεται μόνο να χειρίζεται το τιμόνι ενώ το σύστημα διατηρεί την κατάλληλη απόσταση και ταχύτητα. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε οχήματα με αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το νέο supercar από την Toyota;

Toyota: Εκπτώσεις έως 1.500 ευρώ σε όλα τα μοντέλα

Πόσο κοστίζει το νέο Toyota Yaris στην Ελλάδα;