Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Cadillac του Βασιλιά Elvis

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Cadillac του Βασιλιά Elvis

ΝΕΑ

Πωλείται η Cadillac του Βασιλιά Elvis

ΝΕΑ

Σας βασανίζει η θλίψη των Χριστουγέννων; Ακούγατε το Blue Christmas του Presley τις ημέρες των γιορτών; Αν θέλετε μία θεραπεία η Cadillac Fleetwood Brougham του 1975 του Βασιλιά είναι η λύση.

Advertisement
Advertisement

Το μόνο πράγμα, που είναι πιο αμερικανικό από την υπερβολή μίας Cadillac της δεκαετίας του ’70 είναι ο Elvis Presley. Έτσι, η Caddy που κάποτε ανήκε στον King Elvis είναι το απόλυτο.

 

Αυτή η Cadillac Fleetwood Brougham του 1975 (το μοντέλο με το ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού) αγοράστηκε καινούργια από τον Elvis Presley, στις 26 Σεπτεμβρίου 1974, με τιμή 12.512 δολάρια, η οποία ανέρχεται σε 70.541 δολάρια σε σημερινά χρήματα (ή περίπου 62.200€).

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό της, διαθέτει βελούδινα καθίσματα, σε σχετικά καλή κατάσταση, με σχέδια που θυμίζουν τα σεμεδάκια των γιαγιάδων μας, για κάποιο λόγο. Ανεξάρτητα, από τα καθίσματα, το υπόλοιπο εσωτερικό φαίνεται αρκετά φθαρμένο.

Αν και αυτό το αυτοκίνητο έχει περάσει τουλάχιστον ένα μέρος της ζωής του ως έκθεμα, έχει φθορές από το χρόνο. Παρόλα αυτά, είναι ολόκληρο και το μόνο που λείπει είναι ένα σήμα της Cadillac σε μία από τις κολόνες C. Επιπλέον στο τιμόνι έχει κάποια ραγίσματα και πολλά άλλα σημάδια από την ηλικία των 47 ετών.

Advertisement

Ο κινητήρας δεν λειτουργεί πια, αλλά ο πωλητής λέει ότι δεν υπήρξαν καταστροφικές βλάβες. Είναι απλώς θύμα ακινησίας. Ως αποτέλεσμα, ο V8 των 500 κυβικών ιντσών (8,2 λίτρων) θα μπορέσει να ξαναζωντανέψει χωρίς πολύ κόπο.

Το αυτοκίνητο δεν δείχνει έντονα σημάδια σκουριάς και πιθανότατα δεν χρειάζεται πολλή δουλειά για να το επαναφέρετε σε κορυφαία κατάσταση. Μαζί με το αυτοκίνητο δίνονται επίσης τα χαρτιά τεκμηρίωσης, που αποδεικνύουν πως το αυτοκίνητο ανήκε στον Elvis (τα χαρτιά πώλησης με την υπογραφή του, η άδεια κυκλοφορίας και πολλά άλλα).

Advertisement

Ο Presley αγόρασε την Caddy μόλις τρία χρόνια πριν από τον πρόωρο θάνατό του και το δώρισε στον γιατρό του Dr. G. Nichopoulos το 1976. Σας θυμίζουμε πως ο Γιώργος Κωνσταντίνος Νιχόπουλος, γνωστός και ως Δόκτωρ Νικ, ήταν Αμερικανός γιατρός Ελληνικής καταγωγής. Ήταν περισσότερο γνωστός ως ο προσωπικός γιατρός του Elvis.

Advertisement

Πολλοί τον θεωρούν και ως υπεύθυνο του θανάτου του τραγουδιστή, λόγω της μακροχρόνιας κατάχρησης φαρμάκων, τα οποία του συνταγογραφούσε. Όπως φαίνεται κανένας από τους δύο δεν οδήγησε πολύ το αυτοκίνητο που έχει 2.776 χλμ. στο οδόμετρο.

Προσφέρεται σε δημοπρασία από τον οίκο Car and Classic του Ηνωμένου Βασιλείου και βρίσκεται στη Σουηδία αυτή τη στιγμή. Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 8 και θα κλείσει στις 15 Ιανουαρίου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντοκιμαντέρ: Έτσι έγινε ξανά καινούργια η BMW του Elvis
Η Cadillac Ghia της Rita Hayworth
Αυτό είναι το εντυπωσιακό Cadillac InnerSpace Concept