Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρωτότυπα της Porsche που δεν είδαμε ποτέ (+vid)

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πρωτότυπα της Porsche που δεν είδαμε ποτέ (+vid)

ΝΕΑ

Τα πρωτότυπα της Porsche που δεν είδαμε ποτέ (+vid)

ΝΕΑ

Από τα μυστικά επιμελητήρια του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Porsche έρχονται μια σειρά από πρωτότυπα που βοήθησαν να ανοίξουν το δρόμο για μερικά από τα σημερινά αυτοκίνητα που έμελλε να αλλάξουν την ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε πέντε από αυτά για να περιγράψει λεπτομερώς την ταινία της, ξεκινώντας με την Porsche 984, ένα συμπαγές, ελαφρύ και αεροδυναμικό roadster. Ζύγιζε 880 κιλά, είχε 135 ίππους και μπορούσε να φτάσει τα 220 km/h. Ο μοναδικός σκοπός του ήταν να επιτευχθούν δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης με ευκολία οδήγησης, αντί να χρησιμοποιηθεί κάποιος πολύ ισχυρός κινητήρας. Βασισμένη στην πρώτη Cayenne είναι η Porsche Cayenne Cabrio. Διέθετε τη γραμμή “Rolga”, την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί “χαρακτηριστικό σχεδιασμό” και ήρθε με δύο διαφορετικά σχέδια στο πίσω τμήμα. Προφανώς, η Cayenne Cabrio δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή, όπως και η 911 Carrera 3.2 Speedster του 1987. Αυτή υιοθέτησε μια ανοιχτή διάταξη μονοθέσιου με μια πλαστική κάλυψη για το πιλοτήριο – που υποδήλωνε τη 550 Spyder της δεκαετίας του 1950.

Η Porsche Panamericana, από την άλλη, φτιάχτηκε το 1989 ως δώρο για τον Ferry Porsche. Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες και έφερε μια οροφή που αποθηκευόταν στο αμάξωμα. Αυτό το πρωτότυπο είχε 250 PS ενώ μπορούσε να φτάσει τα 210 km/h τελικής ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Porsche-panamericana-prototype-tsiro-640

Η Porsche έδωσε την πρώτη θέση σε ένα πολύ ξεχωριστό πρωτότυπο, το οποίο άνοιξε το δρόμο για ένα από τα πιο εικονικά μοντέλα της μάρκας. Ήρθε με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και παρουσιάστηκε σε μια χούφτα δημοσιογράφων το 2012, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να το βιώσουν από πρώτο χέρι. Αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσετε το παρακάτω video για να δείτε το πραγματικό αυτοκίνητο…