Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα νέα Tesla Model 3 ήρθαν Ελλάδα – Αποκλειστικές εικόνες

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα νέα Tesla Model 3 ήρθαν Ελλάδα – Αποκλειστικές εικόνες

ΝΕΑ

Τα πρώτα νέα Tesla Model 3 ήρθαν Ελλάδα – Αποκλειστικές εικόνες

ΝΕΑ

Συνολικά 218 αυτοκίνητα έχουν έρθει στην Ελλάδα και βρίσκονται στα logistics της εταιρείας και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που περιμένουν όσοι θέλουν να αποκτήσουν αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι το ανανεωμένη Tesla Model 3.

Το αμερικάνικο μοντέλο που έχει ξεπεράσεις τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις έχει αλλάξει, ήδη διατίθεται σε αρκετές αγορές και μέχρι τέλος του έτους θα το δούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα βρίσκονται στα logistics της εταιρείας New Way. Συνολικά έχουν έρθει 218 Model 3 και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κάνει την εμφάνισή του και στην αντιπροσωπεία της Tesla στο Μαρούσι.

Advertisement
Advertisement

Νέα μάσκα…

Το ανανεωμένο Model 3 έχει νέα εξωτερική σχεδίαση και θυμίζει το μεγάλο αδερφάκι του, το Model S. Στο εμπρός τμήμα διακρίνουμε τη νέα μάσκα αλλά και καινούργια φωτιστικά σώματα.

Νέα φώτα έχουμε και στο πίσω μέρος ενώ το λογότυπο της μάρκας (πίσω) έχει αντικατασταθεί με γράμματα. Επίσης, έχουν προστεθεί δύο νέα χρώματα όπως και νέας σχεδίασης ζάντες. Να σημειώσουμε πως οι διαστάσεις έχουν παραμείνει σχεδόν ίδιες.

Advertisement

Ταχύτητες και στο… ταβάνι!

Εσωτερικά έχει αλλάξει το τιμόνι, οι διακόπτες των φλας έχουν ενσωματωθεί πάνω σε αυτό και έχει προστεθεί και ατμοσφαιρικός φωτισμός.

Advertisement

Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει μεταφερθεί στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας ενώ αλλαγές ταχυτήτων μπορεί πλέον να κάνει ο οδηγός και από κουμπιά που βρίσκονται στην οροφή του οχήματος, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί (και) το κουμπί των αλάρμ.

Τέλος για τους πίσω επιβάτες έχει τοποθετηθεί οθόνη αφής 8 ιντσών που έχει τη δυνατότητα μετάδοσης YouTube, Netflix κ.ά.

Μεγαλύτερη αυτονομία

Σημαντική είναι η αλλαγή της αεροδυναμικής με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να αλλάζει και από 0.23 να πέφτει στο 0.219. Στην πράξη η κίνηση της Tesla προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Advertisement

Η αρχική έκδοση με την κίνηση τους πίσω τροχούς αποδίδει 245 άλογα, έχει πλέον αυτονομία 554 χιλιόμετρα και μπορεί να επιταχύνει το αμάξωμα από στάση στα 100χλμ.ωρα σε 6,1 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη έκδοση αφορά αυτή με τις μεγάλες μπαταρίες όπου σε αυτή την περίπτωση η αυτονομία αγγίζει τα 678 χιλιόμετρα. Η εν λόγω έκδοση είναι τετρακίνητη, πιάνει το 0-100 σε 4,4 δευτερόλεπτα και τελική τα 230 χλμ./ώρα.

Τα νούμερα της αυτονομίας αφορούν τις εκδόσεις με τις 18-άρες ζάντες καθώς με τις 19-άρες οι αυτονομίες είναι 513 και 629 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Πόσο κοστίζει;

Αναφορικά με τις τιμές, η πισωκίνητη έκδοση κοστίζει 33.990 ευρώ (με την επιδότηση των 8.000 ευρώ) και η τετρακίνητη 42.990 ευρώ (με την επιδότηση των 8.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Mitsubishi Colt;
Θα δούμε ή όχι το αγροτικό Tesla να φορτίζει στην Ελλάδα;
Πόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχει κάνει αυτό το Tesla Model S; (+video)