Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτα στοιχεία για την ηλεκτρική Ford Mustang

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτα στοιχεία για την ηλεκτρική Ford Mustang

ΝΕΑ

Πρώτα στοιχεία για την ηλεκτρική Ford Mustang

ΝΕΑ

Λογικά θα βλέπαμε τις πρώτες φωτογραφίες της ολοκαίνουριας Mustang Mach-E 2021 στις 17 Νοεμβρίου όπως μας είχαν πει επίσημα από τη Ford, ωστόσο, κάποιοι πιο τολμηροί από το τμήμα τεχνολογίας της εταιρίας φαίνεται πως σκέφτονταν διαφορετικά…

Advertisement
Advertisement

 

Η νέα και πολυαναμενόμενη Mustang Mach-E είναι εδώ με σάρκα και οστά και μάλιστα θα υιοθετεί εκπληκτικές επιδόσεις όπως σας είχαμε γράψει πριν από μερικές εβδομάδες. Οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την κλειστή γρίλια εμπρός, τους προβολείς και τα φώτα που μοιάζουν με τη Mustang, την έλλειψη ορατών χειρολαβών στις πόρτες και τους μύες στις πλευρές. Συνολικά, το ηλεκτρικό “crossover coupe” φαίνεται αθλητικό, υποδηλώνοντας ότι είναι ικανό για δυναμική οδήγηση. Στο εσωτερικό, η Mach-E προτάσσει μινιμαλιστική προσέγγιση που σίγουρα θυμίζει Tesla, ειδικά με τη μεγάλη οθόνη που κυριαρχεί στο ταμπλό. Μπορούμε επίσης να εντοπίσουμε μια μικρότερη οθόνη πίσω από το σπορ τιμόνι τριών ακτίνων, καθώς και αεραγωγούς σε ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang Mach-E θα προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις, τις Select, California Rt. 1, Premium, First Edition και GT. Το βασικό μοντέλο θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 260 ίππων και ροπή 415 Nm στην πισωκίνητη έκδοση και ροπή 582 Nm στην προαιρετική τετρακίνητη. Η Ford αναμένει ότι η πρώτη θα διαθέτει αυτονομία 370 km με μία μόνο φόρτιση, ενώ η δεύτερη δεν θα ξεπερνά τα 338 χιλιόμετρα. Το 0-100 km/h θα διαρκεί γύρω στα 6 sec για το μοντέλο RWD και 5 sec για το AWD αντίστοιχα.

Το μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία θα είναι η Mach-E California Rt. 1 με συνολικά 483 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα μοντέλο αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς και ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 286 ίππους και ροπή 415 Nm. Η Καλιφόρνια Rt. 1 εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τα 48.000 ευρώ. Οι πελάτες που προσανατολίζονται στην απόδοση θα πρέπει να αποκτήσουν τη Mustang Mach-E GT, η οποία όπως ισχυρίζεται η Ford θα απαιτεί για τα πρώτα 100 km/h από στάση κάτι περισσότερο από 3 δεύτερα. Τα επίπεδα ισχύος και ροπής για αυτήν την αποκλειστικά τετρακίνητη έκδοση δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η αυτονομία υπολογίζεται στα 378 χιλιόμετρα. Η GT θα διατίθεται από 55.000 ευρώ και θα είναι η τελευταία της σειράς που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021.

Η πρώτη έκδοση που θα φθάσει στα τέλη του 2020 θα είναι η Premium, με τις Select και California Rt. 1 να ακολουθούν στις αρχές 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αποκλειστικό: 3 νέες Mercedes που έρχονται το 2020
Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5
Αποκάλυψη: Έτσι θα είναι το νέο Audi A3
Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ

Advertisement