Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 330…

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 330…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 330…

ΝΕΑ

Ένα χρόνο στο Newsauto έκλεισαν ήδη τα «Νέα της Πιάτσας» και καταλαβαίνετε πως τα καλύτερα έρχονται! Στο κορυφαίο ενημερωτικό site για το αυτοκίνητο η είδηση είναι σκοπός, η έρευνα το ίδιο και η υπογραφή κάτι που δεν το βλέπεις συχνά γιατί το c(l)opy-paste πάει σύννεφο!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Επιτέλους θα έλεγα μπήκαμε και επί της ουσίας στην άνοιξη, με τον ήλιο και τη ζέστη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να μας ανεβάζουν τη διάθεση. Κοινώς… το καλοκαίρι πλησιάζει, οπότε περιμένουμε και ψυχολογικά να αλλάξουμε.

Μεγάλο πράγμα άλλωστε η ψυχολογία. Όσα προβλήματα και να έχεις, ό,τι και να γίνεται, αν έχεις καλή ψυχολογία βλέπεις με άλλο μάτι τα πράγματα. Το σίγουρο είναι, και κρατήστε το αυτό, πως ο τουρισμός θα πάει… σφαίρα και όπως καταλαβαίνετε, αυτό θα ανεβάσει τη διάθεση και τα οικονομικά όλων μας. Μία όαση μετά από όσα έχουμε ζήσει και συνεχίζουμε να ζούμε.

Κατά τα άλλα η αγορά έχει τα προβλήματά της, οπότε θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτά και να βρίσκουμε τρόπους αντιμετώπισης.

Και τέρμα γκάζι πάμε… (στη φωτό το Hyundai Kona N)

Το… ράδιο – αρβύλα της πιάτσας
Advertisement
Advertisement

Η γελοιότητα σίγουρα δεν έχει τελειωμό, καθώς το ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Όπως μάθαμε, πρόεδρος εισαγωγικής εταιρείας μας έκανε μήνυση (!), γιατί γράψαμε κάτι για την εταιρεία. Θα θέλαμε πραγματικά να βγάλουμε το όνομα του «ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα», αλλά θα γελάσουν και οι πέτρες.

Την επόμενη φορά μπορεί όποιος έχει απορίες να μας πάρει τηλέφωνο να μάθει από πρώτο χέρι τι γίνεται ή… τέλος πάντων να μας ενημερώσει και εμάς για να ξέρουμε…

Και παντώς καιρού είμαστε (στη φωτό το Rafnar)

Συνεργασία χωρίς αστερίσκους!

Πριν από έναν χρόνο (στις 2/4/2021), με τον Επικεφαλής του newsauto Τάκη Τρακουσέλλη, δώσαμε τα χέρια. Μία συνεργασία που αποδείχτηκε εποικοδομητική, αληθινή και χωρίς… μικρά γράμματα και αστερίσκους.

Advertisement

Γι’ αυτό συνεχίζουμε δυνατά, με πάθος, όρεξη και πράξεις, όχι απλά λόγια και πολλά «θα» που έχουμε μπουχτίσει να ακούμε στην πιάτσα!

Ένα χρόνο πριν με τον Τάκη Τρακουσέλλη στα γραφεία του Newsauto

Πού θα στείλετε τα νέα σας

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ζούμε την εποχή της ηλεκτροκίνησης αλλά κάποιοι έχουν μείνει ακόμα στο να τραβάνε το… τσοκ!

 


 

Σκέψεις να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας έχουν σε εισαγωγική εταιρεία. Τις σκέψεις ίσως να μην τις γνωρίζουν ακόμα στην Ελλάδα (με εξαίρεση τα υψηλά στελέχη) καθώς τη συζητούν έντονα τα στελέχη της μαμάς εταιρείας. Η πρώτη έχει να κάνει με την εύρεση επιχειρηματία και η δεύτερη με αλλαγή μοντέλου στρατηγικής τύπου… Tesla!

 


 

Αποχώρησε ο Νίκος Μαρτίνος μετά από 4.5 χρόνια στη θέση του Επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Kosmocar. Μάλιστα αποχαιρέτησε του συνεργάτες και τους φίλους του με ένα συγκινητικό, ανθρώπινο μήνυμα.

 


 

Ο Δημήτρης Αγραφιώτης αναλαμβάνει από σήμερα 4 Απριλίου τη θέση του Διευθυντή εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας της Kosmocar (Audi, Bentley, Skoda, VW κ.ά). Διαθέτει εμπειρία από το χώρο του αυτοκινήτου (Toyota Hellas) όπως και άλλους κλάδους (Vodafone, Mondelēz International). Η ολοκλήρωση του deal πήρε αρκετό καιρό και έγινε με στόχο να φέρει ένα διαφορετικό «αέρα» σε θέματα της ενημέρωσης του Τύπου.


 

Το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα ετοιμάζει ήδη η Tesla. Θα έχει έδρα στο Χαλάνδρι (το αποκαλύψαμε πριν από λίγες ημέρες) και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Κηφισίας, λίγο μετά το νοσοκομείο Υγεία (στο ρεύμα προς Αθήνα).


 

Μέχρι το Πάσχα δεν θα έχουμε μάθει ποιος ή ποια θα αναλάβει τα ηνία της Jaguar Land Rover στην Ελλάδα. Ακόμα δεν έχει γίνει το τελικό deal καθώς συνεχίζονται οι συνεντεύξεις από ενδιαφερόμενους. Σύντομα θα γίνει η επιλογή 2-3 προσώπων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με στελέχη του Ομίλου Πετρόπουλος προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή. Κάτι τέτοιο θα αργήσει γιατί όπως ξέρουμε τις επόμενες ημέρες αρκετά στελέχη θα απουσιάζουν σε επαγγελματικά ταξίδια. Η θέση πάντως αυτή έχει πολλούς ενδιαφερόμενους! Να σημειώσουμε επίσης πως η σχετική αγγελία έχει αποσυρθεί…

 


 

Οκτώ χρόνια συμπληρώνει στο γραφείο Τύπου του BMW Group ο Κωνσταντίνος Διαμαντής. Συγκεκριμένα από τις 5 Μαΐου 2014. Εκείνες τις ημέρες έκανε και την πρώτη του εμφάνιση  στους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα στο Τατόι Club κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης της εξωτικής BMW i8.

O Κώστας Διαμαντής (3ος από αριστερά) κατά τη διάρκεια ομιλίας του τότε προέδρου του BMW Group Σπύρου Φιλίππα. Δεξιά του η Βιβή Δαλάκου, αριστερά ο Νίκος Ταγκούλης και τέρμα αριστερά ο Αντώνης Αδάναλης


 

Η σκέψη για πώληση πολυεθνικής βρίσκεται στην ατζέντα μεγάλης εταιρείας αυτοκινήτων. Όπως μαθαίνουμε αν και εφόσον αλλάξει χέρια, το ρόλο τους, για το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της, θα παίξουν οι ισολογισμοί, το cash flow που υπάρχει κ.ά.

 


 

Σε τρία χρόνια ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος θα δοθεί στην κυκλοφορία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 


 

Επειδή ρωτάτε που θα βρείτε το CAR (το οποίο εξαντλήθηκε σε πολλά σημεία διανομής), μπορείτε να επικοινωνήσετε με το περιοδικό (210 6630384) για να σας κατατοπίσουν!


 

Μπάλα… στο παρασκήνιο παίζει μεγάλος αντιπρόσωπος για να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Πρόσφατα μάλιστα προχώρησε και σε σημαντική επένδυση.

 


 

Αρκετά εργοστάσια εστιάζουν στην παραγωγή τόσο μπαταριών όσο και ημιαγωγών. Αν το πετύχουν αυτό ο δρόμος ανοίγει… διάπλατα για επιπλέον αλλαγές στον τρόπο διανομής και πώλησης αυτοκινήτων. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε τρομερές αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

 


 

Έχουμε πολύ καιρό να δούμε επενδύσεις και άνοιγμα νέων αντιπροσωπειών (με εξαιρέσεις). Θα λέγαμε πως έχουν «παγώσει» τα πάντα γιατί κάτι έχουν… μυριστεί σε εισαγωγικές και μεγάλες εταιρείες.

 


 

Πρόσφατο ρεπορτάζ του Newsauto έκανε λόγο για πάγωμα παραγωγών στην Toyota, κάτι που ήδη έχουν αρχίσει να επικοινωνούν και οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι, καθώς μετακινούνται ακόμα πιο πίσω οι παραδόσεις. Σε επικοινωνία που είχαμε με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία, μας γνωστοποίησαν πως δεν έχει σταματήσει καμία παραγωγή, αλλά θα υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

 


 

Παρουσίαση και εκπαίδευση σε αντιπροσώπους, μηχανικούς και συνεργάτες αναφορικά με το νέο Range Rover ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος. Όπως μαθαίνουμε η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.


 

Νέα ιστοσελίδα για το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα για την ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για το evauto.gr, που ήδη βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα.

 


 

Φουλ… ανανέωση για την ιστοσελίδα automoto.com.gr η οποία βρίσκεται στον αέρα από την Κυριακή 3 Απριλίου. Πρόκειται για μία εναλλακτική ενημέρωση που μας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Την επιμέλειά της έχει ο Βαγγέλης Παμπούκης


 

Το τίτλο «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς» απέσπασε το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην ετήσια απονομή των Sports Marketing Awards.


 

Σαράντα συνεργάτες που θα πλαισιώσουν διάφορες θέσεις στις εταιρείες της αναζητά η ΒΕΛΜΑΡ. Για να δείτε αναλυτικά τη λίστα πατήστε ΕΔΩ.

 


 

Τους 10.000 συνδρομητές στο YouTube έφτασε το κανάλι carguys.gr. Την επιμέλειά του έχει ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος.


 

Ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction μεταδόθηκε από το STAR Channel την Κυριακή 3 Απριλίου. Καλεσμένος του Κώστα και Μάνου Στεφανή ήταν ο Αντώνης Ρέμος. Όσοι δεν προλάβατε να το δείτε, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Δέκα χρόνια έχει που αποχώρησε από την Mercedes Benz Hellas ο Σταύρος Παρασκευαΐδης. Με μία ανάρτησή του στα social media θυμήθηκε εκείνο το αποχαιρετιστήριο βράδυ που πέρασε με τους συνεργάτες του.


 

Συνεχίζουν την αποχή τους από τους αγώνες αυτοκινήτου οι οδηγοί αγώνων. Μάλιστα την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στο ξενοδοχείο Royal Olympic για να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

 


 

Μία εκπομπή αφιερωμένη στους οδηγούς αγώνων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα έχουν την Τρίτη 19:00-20:00 και συγκεκριμένα στο κανάλι 1 του Πειραιά 90.4 οι Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος.

 


 

Η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος σταθμός του ευρωπαϊκού Yamaha MT Tour που θα διεξαχθεί το διάστημα 12-20 Απριλίου. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας με την Yamaha Motor Europe. Η εντυπωσιακή νταλίκα θα φέρει το σύνολο της γκάμας της σειράς Yamaha MT και θα επισκεφτεί τις πόλεις, Θεσσαλονίκη (12-13 Απριλίου), Αθήνα (15-17 Απριλίου) και Πάτρα (19-20 Απριλίου).


 

Και με τη βούλα του νόμου οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να παρέχουν στους ντελιβεράδες τη μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Αν και εφόσον οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.


 

Το χρονικό διάστημα 7-10 Απριλίου θα διεξαχθεί το Athens Motoshow στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του Ο.ΣΥ. στον Κεραμεικό. Περισσότερες από 300 μοτοσικλέτες θα δώσουν το παρών. Το εισιτήριο έχει οριστεί στα 6 ευρώ.


 

Νέο ΔΣ για την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας. Συγκεκριμένα:
Πρόεδρος: Αντώνης Δημητρακόπουλος
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Λάνδρου
Ταμίας: Αλέκος Διαμαντόπουλος
Γραμματέας: Νίκος Τζανέτος
Ειδικός Γραμματέας & Βοηθός Ταμία: Σταμάτης Κουνιός
Μέλη: Γιάννης Εφραιμίδης, Χρήστος Νικολαΐδης
Αναπληρωματικά μέλη: Άρης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Σαβέλλης

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 10
4. www.tanea.gr 23
5. www.sport24.gr 21
6. www.newsit.gr 24
7. www.newsauto.gr 25
8. www.gazzetta.gr 26
9. www.tovima.gr 34
10. www.newsbomb.gr 36
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 25
2. www.autogreeknews.gr 80
3. www.motorone.gr 106
4. www.gocar.gr 108
5. www.traction.gr 169
6. www.autotriti.gr 235
7. www.carandmotor.gr 374
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/4/2022 20:00)

 



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 136.100
2. Trcoff: 55.400
3. Drive magazine: 25.400
4. Tractiongr: 24.700
5. Carotogr: 12.000
6. CarGuysGr: 10.000
7. Gocar: 7.580
8. Ariadni Gerasimidou: 5.770
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.680
10. Newsauto: 4.020
11. 4Τροχοί: 3.930
12. Auto Τρίτη: 3.350
13. George Sargiannidis: 2.050
14. Panos Seitanidis: 1.960
15. Autobeat: 1.860
16. Enkinisi: 1.510
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/4/2022 (20:00)