Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 304…

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 304…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 304…

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις, ειδήσεις, νέα και παραλειπόμενα από την… πιάτσα του αυτοκινήτου που γράφονται, υπογράφονται και δεν θα διαβάσετε αλλού!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας. Πάει κι ο Σεπτέμβριος, ήδη έχουμε μπει για τα καλά σε ρυθμούς καθημερινότητας και με την αλλαγή του καιρού που αναμένουμε προς τα τέλη της εβδομάδας θα μπούμε σύντομα και σε ρυθμούς Φθινοπώρου.

Η αγορά όπως θα διαβάσετε και παρακάτω κρατιέται παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, κυρίως όσοι θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αναμονή ξεπερνά τους έξι μήνες.

Αυτό πάντως που παρατηρείται στην αγορά είναι πως, από τη μία οι εταιρείες ψάχνονται και σχεδιάζουν το μέλλον και από την άλλη το ίδιο φαίνεται πως κάνουν και οι εργαζόμενοι και μάλιστα σε υψηλές βαθμίδες. Ο καθένας κοιτά πλέον για ένα καλύτερο αύριο αλλά και για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Το καλοκαίρι μας… αφήνει

Advertisement
Advertisement

Καλό ταξίδι Άρια…

Δυστυχώς η εβδομάδα ξεκίνησε με μία άσχημη είδηση. Η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου «έφυγε» σήμερα το πρωί και έπειτα από 4 χρόνια μάχης που έδωσε με τον καρκίνο. Το video που είχε αναρτήσει πριν από μία εβδομάδα αλλά και όσα ανέβασε σήμερα φιλικό της πρόσωπο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μας συγκλόνισε όλους. Κρατάμε όσα είπε, όσα έγραψε και συνεχίζουμε…

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Δεν υπάρχει βαρύτερη τιμωρία από τούτη, να απαντάς στην κακία με καλοσύνη.


Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί η Αριάδνη Γερασιμίδου. Τα τελευταία 4 χρόνια πάλευε με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. Την περασμένη εβδομάδα έκανε ένα ακόμα χειρουργείο αλλά αμέσως μετά έπεσε σε κώμα και δεν κατάφερε να κερδίσει την πιο σημαντική μάχη. Έφυγε μόλις στα 33 της χρόνια αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στον κλάδο του αυτοκινήτου, καθώς κάλυπτε το ρεπορτάζ αυτό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της…


Advertisement

Μπορεί να διεξήχθη για πρώτη φορά αλλά όπως φάνηκε η Mobility 2021 που φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο του Golden Hall το διάστημα 24/9 έως 3/10 ήταν επιτυχημένη. Αυτό το κάτι διαφορετικό, το νεανικό, το σύγχρονο από όλες τις απόψεις άρεσε πολύ στον κόσμο αλλά και στους ανθρώπους των εταιρειών. Ο πήχης πήγε με το καλημέρα πολύ ψηλά.


 

O Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι ο νέος Chief Operations Officer της Europ Assistance Greece. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου σε τομείς after sales, εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων και έχει εργαστεί στις εταιρείες Volvo, Ford, FCA Group, Suzuki κ.ά.


Για τον Μάιο του 2022 μετατέθηκε η διεξαγωγή της έκθεση «Αυτοκίνηση» η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με τις παραγωγές των αυτοκινήτων. Να σημειώσουμε πως η εν λόγω έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Metropolitan Expo στην περιοχή του αεροδρομίου.


Μπορεί στο λιμάνι του Πειραιά να υπάρχουν παρκαρισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα αλλά όπως μαθαίνουμε ένα μέρος από αυτά προορίζονται για την ελληνική αγορά. Τα υπόλοιπα προορίζονται για το εξωτερικό καθώς ο Πειραιάς είναι ενδιάμεσος σταθμός μεταφόρτωσης αυτοκινήτων.


Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες σύντομα αναμένεται να δούμε μία ακόμα αποχώρηση σε επίπεδο Marketing από ιαπωνική φίρμα, λόγω μετακόμισης σε άλλο κλάδο.


Τις 6.670 έφτασαν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τις παραγωγές και τις παραδόσεις. Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξε πτώση της τάξης του 6,1% (7.107 πωλήσεις).


Στα δύο… χωρίζεται η Daimler έπειτα και από την ψηφοφορία των μετόχων της που αποφάσισαν να υπάρχουν δύο εταιρείες, μία που θα ασχολείται με τα αυτοκίνητα και μία με τα φορτηγά. Από 1 Φεβρουαρίου του 2022 η Daimler AG θα ονομάζεται Mercedes Benz Group και Daimler Trucks.

Ιστορική απόφαση: H Daimler χωρίζεται στα δύο


Στο Drive μετακόμισε πρόσφατα ο Σταμάτης Καγιαλής ο οποίος μέχρι πρότινος αρθρογραφούσε στο Auto Τρίτη.


Αποχώρησε μετά από 4.5 χρόνια συνεργασίας με τον όμιλο 24Media ο Δημήτρης Μπαλής. Θα συνεχίσει στο site της Huffpost.


Ο Παναγιώτης Πανάγος μετακόμισε (από το Drive) εδώ και λίγες ημέρες στο carandmotor.gr


 

Την καθιερωμένη… Subar-άδα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 16-18 Οκτωβρίου η εισαγωγική εταιρεία των ιαπωνικών αυτοκινήτων. Σε αυτήν συμμετέχουν άνθρωποι της εταιρείας αλλά και ιδιοκτήτες Subaru.


Μέγας χορηγός στην έκθεση σκαφών Olympic Yacht show που διεξάγεται στην Olympic Marine στο Λαύριο έως και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου είναι η Jaguar Land Rover. Για τις ανάγκες της έκθεσης έφερε στην Ελλάδα και κορυφαίες εκδόσεις SVR και όπως ήταν φυσικό έκλεψαν την παράσταση…


Στο Λουτράκι θα παρουσιάσει η Renault την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου το νέο της SUV με την ονομασία Arkana.


Στις 19 Οκτωβρίου μεγάλο αφιέρωμα για το αυτοκίνητο ετοιμάζει το «Κ» της Καθημερινής την επιμέλεια του οποίο έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.


Η ΔΕΗ δημιούργησε 14 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ). Συγκεκριμένα, στο επίσημο πάρκινγκ του αεροδρομίου, στο χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:
– 5 διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC
– 1 ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)
– 1 ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC


 

Η εταιρία Euro Repar Car Service, μέλος του Ομίλου Stellantis, αποτελείται από ένα δίκτυο που μετράει πάνω από 5.500 συνεργεία με παρουσία σε 26 χώρες. Στην Ελλάδα το project «τρέχει» ο Όμιλος Συγγελίδη ο οποίος μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει δέκα σημεία Euro REPAR ενώ στόχος είναι η πανελλαδική κάλυψη έως το τέλος του 2023.


 

Με 25 ασθενοφόρα Nissan NV400 ενισχύει το ΕΚΑΒ τις υγειονομικές του υπηρεσίες του στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας. Η προμήθεια προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, μέσω ΠΔΕ.


Και δεύτερη ραδιοφωνική δραστηριότητα (εκτός από το Κανάλι 1) ξεκινά ο Στράτος Φωτεινέλης, αυτή τη φορά στο ART FM (90.6) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 15:00 – 16:00. Το περιεχόμενο της εκπομπής αφορά στα αγωνιστικά δρώμενα της χώρας.


Ακροπολικό άρωμα θα έχει αυτήν την εβδομάδα, το Πάνω από τα Όρια που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Καλεσμένοι είναι οι Παναγιώτης Ρουστέμης και Γιάννης Πλάγος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00π.μ.


 

Δημοσιογραφικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων στο εξωτερικό…

– Lexus NX στις 4-5 Οκτωβρίου στη Μαγιόρκα…
– KIA EV6 στις 13-14 Οκτωβρίου στην Ισπανία…
– Honda HR-V στις 21 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη…
– Audi RS3 στις 22-23 Οκτωβρίου στην Αθήνα
– Mustang Mach-Ε GT στις 24-26 Οκτωβρίου στην Κροατία…
– Volvo στις 26-27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες…
– CUPRA Born στις 25-26 Οκτωβρίου στην Ισπανία…


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 17
5. www.newsauto.gr 20
6. www.tanea.gr 26
7. www.tovima.gr 27
8. www.sport-fm.gr 42
9. www.autogreeknews.gr 54
10. www.newsit.gr 59
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 20
2. www.autogreeknews.gr 54
3. www.gocar.gr 107
4. www.traction.gr 168
5. www.motorone.gr 374
6. www.autotriti.gr 402
7. www.autoagora.gr 454
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/10/2021 (18:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 121.900
2. Trcoff: 47.800
3. Drive magazine: 22.600
4. Tractiongr: 20.700
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.330
7. Gocar: 5.540
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.970
9. Ariadni Gerasimidou:3.590
10. 4Τροχοί: 3.580
11. Newsauto: 3.120
12. Auto Τρίτη: 1.550
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.260
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/10/2021 (18:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.000
2. Moto & Bike TV 22.800
3. MOTOMAGGR 14.900
4. Bikeit.gr 3.150
5. Dimitris Diatsidis 1.880
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/10/2021 (19:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται πρόσθετοι φόροι για ηλεκτρικά; Πρωτοπόρος η Νορβηγία;
Aston Martin DB5: Τα 5 αυτοκίνητα του No Time to Die (+Video)
Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό το 2023!