Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin DB5: Τα 5 αυτοκίνητα του No Time to Die (+Video)

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin DB5: Τα 5 αυτοκίνητα του No Time to Die (+Video)

ΝΕΑ

Aston Martin DB5: Τα 5 αυτοκίνητα του No Time to Die (+Video)

ΝΕΑ

Γνωρίζαμε από καιρό ότι η τελευταία ταινία της σειράς James Bond, «No Time to Die», περιλαμβάνει, ξανά, την Aston Martin DB5. Οι παραγωγοί μας δίνουν μια μικρή εικόνα για το πώς χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο στην ταινία.

Advertisement
Advertisement

Πόσα αυτοκίνητα και πως τα χρησιμοποίησε η παραγωγή, στο καινούργιο επεισόδιο του 007; Τι εξοπλισμό είχαν;

Η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου στις ταινίες, έγινε στο φιλμ Goldfinger, στο οποίο ο Sean Connery χρησιμοποίησε μία DB5 με παραπέτασμα καπνού, αλεξίσφαιρα τζάμια και πολυβόλα. Αυτή τη φορά η τεχνολογία που είδαμε ήταν ίδια αλλά πίσω από την εικονική DB5 πολλά είχαν αλλάξει.

Οι παραγωγοί της τελευταίας (25ης ταινίας) του James Bond χρησιμοποίησαν πέντε αυτοκίνητα Aston Martin DB5 για να κάνουν τις σκηνές δράσης στην ταινία «No Time to Die». Αυτή τη φορά, όμως, είχαν πολυβόλα πίσω από τα φώτα, εκτοξευτήρες μικρών πυραύλων και… λαδιού.

Advertisement
Advertisement

Ο Neil Layton, ο επόπτης των οχημάτων δράσης για την ταινία, λέει ότι η παραγωγή χρησιμοποίησε πέντε διαφορετικές replica/αντίγραφα της DB5 για να δημιουργήσει τις σκηνές δράσης της ταινίας.

Με αγωνιστικό roll bar, κλωβό, ασφαλείας και ένα υδραυλικό χειρόφρενο για να τις τοποθετούν στις στροφές λίγο πιο εύκολα, οι οδηγοί κασκαντέρ μοιάζουν να ξεσπούν στις Aston Martin.

Advertisement

Πράγματι, ο Mark Higgins, ένας από τους οδηγούς κασκαντέρ για την ταινία, είπε στο Sky Sports F1, ότι τα γυρίσματα ήταν… εκρηκτικά. Ήταν όμως μία… μακρά διαδικασία. Για να γυρίσει μια σκηνή καταδίωξης που αποτελεί μόλις πέντε λεπτά προβολής, το πλήρωμα βρισκόταν στην Ιταλία για επτά εβδομάδες.

Advertisement

Ακόμα και για έναν οδηγό της F1, όμως, η οδήγηση (για τα γυρίσματα της ταινίας) σε ένα αντίγραφο της Aston Martin DB5 δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι οδηγοί της Aston Martin, Lance Stroll και Sebastian Vettel, αντιμετώπισαν δυσκολίες στην οδήγηση. Ευτυχώς, δεν τους χρησιμοποίησαν στα γυρίσματα, αφήνοντας τη δουλειά στους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα εμβληματικά αυτοκίνητα του James Bond (+video)
Tomorrow Never Dies: Τα gadgets των αυτοκινήτων του James Bond (+vid)
Τα δέκα καλύτερα αυτοκίνητα του James Bond (+video)

Advertisement