Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 303…

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 303…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 303…

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις, ειδήσεις, νέα και παραλειπόμενα από την… πιάτσα του αυτοκινήτου που γράφονται, υπογράφονται και δεν θα διαβάσετε αλλού!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι να είστε όλοι καλά. Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας με υγεία και καλή διάθεση. Δευτέρα σήμερα και ήδη βρισκόμαστε στο Νο303 από τα Νέα της Πιάτσας. Μία στήλη που συνεχίζει να βρίσκεται εκεί έξω, στο πεζοδρόμιο και να ενημερώνει για ό,τι συμβαίνει στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά και της μοτοσικλέτας.

Λένε πολλές φορές πως αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Στην περίπτωση της έκθεσης «Mobility 2021» που διοργανώνει το Newsauto απλά δεν χρειάζεται να παινέψουμε τίποτα. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη θεματολογική έκθεση δείχνει πως δεν έχει ανάγκη από… λιβανίσματα. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για την πρώτη έκθεση ηλεκτρικών που διεξάγεται για πρώτη φορά και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Golden Hall. Κοινός, πρόκειται για έναν χώρο από τον οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Ήδη έχει περάσει πάρα πολύς κόσμος και αυτό που παρατηρήσαμε ήταν πως τα ηλεκτρικά τραβούν το ενδιαφέρον του κόσμου που δείχνει ότι θέλει να μάθει περισσότερα για τη νέα αυτή τάση. Άνθρωποι που ξέρουν από αυτοκίνητα, μητέρες με καρότσια, πατεράδες με παιδιά αλλά και νεαρές ηλικίες περνούν καθημερινά και κλέβουν ματιές και πληροφορίες για τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Άλλα δεδομένα… Πιο σύγχρονα!

Advertisement
Advertisement

Έρχονται αλλαγές

Επιτυχία θα χαρακτηρίσουμε την Mobility 2021 και κάτι νέο, κάτι διαφορετικό που έλειπε και όπως φαίνεται θα αλλάξει τα δεδομένα αλλά και τον τρόπο σκέψης σε πολλά πράγματα του χώρου. Άλλωστε την περασμένη εβδομάδα γράψαμε πως τους επόμενους μήνες και χρόνια θα δούμε πολλά νέα πράγματα στον κλάδο του αυτοκινήτου που ούτε τα περιμέναμε. Ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η αλλαγή και όπως ξέρουμε έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και να βιώσουμε.

Όπως θα δείτε η ειδησεογραφία είναι και αυτή την εβδομάδα πλούσια και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Βλέπετε, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και όλοι θέλουν να κερδίσουν μερίδιο από την πίτα, όλα αυτά βέβαια προς όφελος του πελάτη. Δεν θα σας κουράσω περισσότερο γιατί έχουμε πολλά νέα και ειδησεις, οπότε να είστε όλοι καλά και να μηναγχώνεστε!

Advertisement

 

Τα Νέα της Πιάτσας: Η στήλη που… ξεγυμνώνει και αποκαλύπτει τα πάντα από την πιάτσα! (στη φωτό το Jeep Gladiator)

Πάνω απ’ όλα η υγεία

Advertisement

Πριν ολοκληρώσω να αναφερθώ στην Αριάδνη Γερασιμίδου, μία από τις ελάχιστες γυναίκες που ασχολούνται με την αρθρογραφία αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Η «Άρια» όπως την ξέρουμε στην… πιάτσα αντιμετωπίζει εδώ και τέσσερα χρόνια προβλήματα με τον καρκίνο. Πριν από λίγες ημέρες είχε τη δύναμη να ανεβάσει ένα διαφορετικό video από αυτά που έχουμε συνηθίσει με αυτοκίνητα για να μας θυμίσει πως εκεί έξω εκτός από τις… κόντρες, τη δόξα, τις τρικλοποδιές, τα χρήματα κ.ά. υπάρχει κάτι πιο σημαντικό που είναι η υγεία μας!

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ελευθερία και η υγεία μοιάζουν με το οξυγόνο. Αισθάνεσαι την αξία τους όταν λείπουν.


 

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια της Αριάδνης Γερασιμίδου η οποία ανέβασε στα social media το πιο δύσκολο video της ζωής της κάνοντας γνωστό πως ταλαιπωρείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον καρκίνο. Όπως θα δείτε και θα την ακούσετε να λέει στο σχετικό video, πλέον δεν υπάρχουν χημειοθεραπεία που να καλύπτει την ασθένεια της. Διαβάστε μερικά από αυτά που είπε κάνοντας μας να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα…

– Δεν υπάρχει κάτι για να σωθώ
– Περνάω πολύ άσχημα..
– Έχω περάσει 4 χρόνια φρικτά, τρισάθλια, όποια παρενέργεια έχουν οι χημειοθεραπείες την έχω περάσει…
– Ο καρκίνος που έχω ήταν στο παχύ έντερο. Έγινε λάθος διάγνωση γιατρού…
–  Δεν μπορώ να κάνω τίποτε από αυτά που έκανα και θέλω να κάνω….
– Έχω ευχηθεί να πεθάνω πάρα πολλές φορές…
– Δεν παραδεχόμουν πως είχα καρκίνο στον εαυτό μου.
– Είναι αδιέξοδο, Δεν τα παρατάω…
– Έχω πλαντάξει στο κλάμα
– Είχα κανονίσει να κάνω και μία ωραία εκπομπή αυτοκινήτου στην τηλεόραση…
– Δεν υπάρχει κάτι που να είναι σημαντικό πλέον της υγείας
– Είχα τα πάντα. Δεν έχω τίποτα. Δεν είμαι σε θέση να πάω να οδηγήσω. Είμαι στο κρεβάτι
Να εκτιμάτε τα πάντα, ό,τι έχετε…
– Να δώσω όλη μου τη θετική ενέργεια σε όσους περνάνε καρκίνο…
– Δεν ξέρω τι θα γίνει...
– Στείλτε καρδούλες
– Όταν πεθάνω θα πεθάνω όμορφη
– Βγάλτε τη μιζέρια από μέσα σας…

 

Πολύς κόσμος αλλά και άνθρωποι από το χώρο του αυτοκινήτου βρέθηκαν στο Golden Hall για να δούνε από κοντά την έκθεση Mobility 202. To παρών έδωσε και ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.


 

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά η Mazda Autone πραγματοποίησε δημοσιογραφική συγκέντρωση που θύμισε τις παλιές καλέ εποχές! Το παρών έδωσαν ο Πολυχρόνης και ο Γιώργος Συγγελίδης. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς με τον οποίο η Mazda έχει συνεργασία


 

Αναβλήθηκε η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση» που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του Οκτώβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Απριλίου 2022.


 

Πολλές αποχωρήσεις και αλλαγές είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στον όμιλο Kosmocar στο πλαίσιο ανασχηματισμού και προσαρμογή τη εταιρεία στη νέα ψηφιακή εποχή. Στόχος οι καλύτερες υπηρεσίες αλλά και η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση στον πελάτη.


 

Τη θέση του Head Digital Marketing για όλες τις μάρκες στον όμιλο Kosmocar αναλαμβάνει ο Στέλιος Ιακωβίδης. Κίνηση… ματ που έχει να κάνει με τους νέους στόχους και σχέδια του ομίλου.


 

Αποχώρησε από τη θέση του προϊστάμενου marketing της εταιρείας VW ο Ηλίας Γλαρός.


Αποχώρησε από την Audi και από τη θέση του προϊστάμενου πωλήσεων ο Παναγιώτης Αναστασιάδης.


Το ολοκαίνουργιο Tesla Model Y, ένα μοντέλο της κατηγορίας των οχημάτων ελευθέρου χρόνου βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα


 

Πήρε την έγκριση και μέχρι την άνοιξη του 2022 θα δούμε μία από τις πιο εντυπωσιακές – υπερσύγχρονες και πρωτοποριακές εκθέσεις αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ετοιμάζεται στα Νότια Προάστια…


Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει στις 5 Οκτωβρίου η εταιρεία Ε.Go Life, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα πόλης στην Ελλάδα.


Από την 1η Οκτωβρίου θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της VW σε όλη την Ελλάδα το ολοκαίνουργιο Polo.


Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Οκτώβρη η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Audi RS3. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δύο Μέσα, το περιοδικό CAR και το περιοδικό 4 Τροχοί.


 

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Jaguar Land Rover διοργανώνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου δημοσιογραφική προβολή της νέας ταινίας James Bond – “No Time To Die”.


 

Πλήθος νέων μοντέλων αλλά και δημοσιογραφικών παρουσιάσεων θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι θα παρουσιάσουν τα εργοστάσια στους Ευρωπαίους δημοσιογράφους και σε ποια χώρα.

Range Rover στις 30 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο…
Lexus NX στις 4-5 Οκτωβρίου στη Μαγιόρκα…
KIA EV6 στις 13-14 Οκτωβρίου στην Ισπανία…
Honda HR-V στις 21 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη…
Audi RS3 στις 22-23 Οκτωβρίου στην Αθήνα
Mustang Mach-Ε GT στις 24-26 Οκτωβρίου στην Κροατία…
Volvo στις 26-27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες…
CUPRA Born στις 25-26 Οκτωβρίου στην Ισπανία…


 

Στο Μόναχο θα ταξιδέψουν το διάστημα 11-12 Οκτωβρίου οι αντιπρόσωποι της BMW για να πάρουν μία πρώτη γεύση από το νέο i4.


Στην Ελλάδα ήρθε και το βαν της LEVC, το… αγγλικό ταξί που είναι ειδικά διαμορφωμένο για μεταφορές αντικειμένων. Το συγκεκριμένο εισάγει ο όμιλος Σπανός και κινείται ηλεκτρικά.


 

Συνάντηση στο Auto Festival και συγκεκριμένα στο Καπανδρίτη είχαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου τα μέλη των Club αυτοκινήτων τη Ford. Καινούργια και παλιά μοντέλα της Ford «παρέλασαν» και άφησαν με χαμόγελα τους φίλους της μάρκας.


Στο Casa SEAT που έχει έδρα τη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού CUPRA Born. Τα στελέχη της μάρκα τοποθετούν το συγκεκριμένο μοντέλο μεταξύ VW ID3 και Tesla 3.


Και επίσημα άνοιξε η πίστα των Σερρών μετά το facelift που της έκαναν οι υπεύθυνοι, σε άσφαλτο, τοιχία ακόμα και χρώματα. Από την πρώτη γνωριμία που είχαμε μαζί της διαπιστώσαμε πως η πρόσφυση έχει φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα…


 

Η Tesla ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας των νέων ταχυφορτιστών (ισχύς έως 250 kW) στον Ψαθόπυργο. Με λίγα λόγια φορτίζεις σε σχεδόν 15 λεπτά!


O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέδωσε στο ΚΤΕΛ Λάρισας το πρώτο στην Ελλάδα υβριδικό λεωφορείο για αστική συγκοινωνία και συγκεκριμένα ένα Volvo 7900 Full Hybrid. Η παράδοση έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στη λεωφόρο Αθηνών.


Δέκα χρόνια λειτουργία κλείνει φέτος το insurancemarket.gr, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ασφαλιστικων προιόντων ιδρύθηκε το 2011 από τους Σωτήρη Παπαντωνόπουλο, Μανώλη Μαρσέλλο και Φώτη Ζάντζα.


Μάχιμος όπως πάντα ο Παντελής Τζερτζεβέλης. Ο δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη έδωσε ρεσιτάλ στο φετινό «Σπάρταθλον» καθώς ήταν ο άνθρωπος πίσω από το γραφείο Τύπου!


 

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με το Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.


 

Στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου η 4η συνάντηση ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων.


Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τη συνέντευξη Τύπου για το Ράλι ΔΕΘ.


Επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» την οποία παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Η συγκεκριμένη που ασχολείται με τους αγώνες αυτοκινήτου θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 18:00 στο Attica TV ενώ θα προβάλλεται και από άλλα περιφερειακά κανάλια όπως το STAR κεντρικής Ελλάδος, Κρήτη TV κ.ά. Ποδαρικό… για τη νέα σεζόν κάνει ο υπογράφων Βασίλης Σαρημπαλίδης.


 

Η ελληνική λέσχη φίλων κλασικής μοτοσικλέτας προσκαλεί όλους τους φίλους της μοτοσικλέτας (και όχι μόνο) σε εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Σημείο συνάντησης η πλατεία Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι (9:30 π.μ.) και από εκεί στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» όπου περίπου στις 10:00 – 10:30, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αιμοδοσίας.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 15
5. www.newsauto.gr 18
6. www.tovima.gr 24
7. www.tanea.gr 25
8. www.sport-fm.gr 37
9. www.newsit.gr 47
10. www.autogreeknews.gr 48
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 18
2. www.autogreeknews.gr 47
3. www.gocar.gr 111
4. www.traction.gr 185
5. www.autotriti.gr 331
6. www.motorone.gr 379
7. www.autoagora.gr 553
8. www.drive.gr 930
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/9/2021 (19:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 121.700
2. Trcoff: 47.400
3. Drive magazine: 22.500
4. Tractiongr: 20.500
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.280
7. Gocar: 5.490
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.950
9. 4Τροχοί: 3.560
10. Newsauto: 3.120
11. Ariadni Gerasimidou: 2.830
12. Auto Τρίτη: 1.540
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.240
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/9/2021 (19:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.000
2. Moto & Bike TV 22.800
3. MOTOMAGGR 14.900
4. Bikeit.gr 3.110
5. Dimitris Diatsidis 1.870
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/9/2021 (19:00)