Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επαναλειτουργούν οι Σχολές Οδηγών! Τι αλλάζει στις εξετάσεις

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επαναλειτουργούν οι Σχολές Οδηγών! Τι αλλάζει στις εξετάσεις

ΝΕΑ

Επαναλειτουργούν οι Σχολές Οδηγών! Τι αλλάζει στις εξετάσεις

ΝΕΑ

Πίσω από το τιμόνι αναμένεται να βρεθούν και πάλι οι υποψήφιοι οδηγοί μετά από μια πολύμηνη παύση εξαιτίας του κορωνοϊού επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr.

Advertisement
Advertisement

Από την Δευτέρα 18 Απριλίου ανοίγουν και πάλι οι Σχολές Οδηγών υπό προϋποθέσεις και ξεκινούν και πάλι οι θεωρητικές αλλά και πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης τόσο για δίκυκλο όσο και αυτοκίνητο αλλά και Ταξί.

Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το Newsauto.gr το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης εισηγήθηκε στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων το άνοιγμα των Σχολών Οδηγών με τη χρήση των self-tests και όπως αποδείχθηκε η εισήγηση του Υφυπουργού έγινε δεκτή υπό προϋποθέσεις ώστε να επαναλειτουργήσει και πάλι ο κλάδος που βρίσκεται σε υποχρεωτική αργία για πολλούς μήνες.

Advertisement
Advertisement

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα το άνοιγμα των Σχολών Οδηγών αλλά και την ενεργοποίηση και πάλι των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σχολές Οδηγών θα λειτουργούν με τους εξής κανόνες:

-Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο Διαδικτυακά.

Advertisement

-Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

-Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.

Advertisement

Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

-Τα ραντεβού των εξετάσεων θα γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ)».

Χιλιάδες αιτήσεις

Advertisement

Ο αριθμός των αιτήσεων, όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr, μόνο στην Αττική αυτή τη στιγμή έχουν ήδη ξεπεράσει τις 50.000 ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αιτήσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης ξεπερνούν ήδη τις 45-50.000.

Ένα επίσης τεράστιο θέμα που έχει προκληθεί εξαιτίας των κλειστών Σχολών Οδηγών έχει να κάνει με την ισοδυναμία μεταξύ της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και δίκυκλου έως 125 κ.εκ. καθώς χιλιάδες κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου οι οποίοι πληρούν τις επιπλέον προϋποθέσεις που έχει ορίσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν μπορούσαν να οδηγήσουν νόμιμα μηχανάκι καθώς ο νέος νόμος ορίζει ότι για να μπορούν να οδηγούν δίκυκλο με δίπλωμα αυτοκινήτου καθώς θα πρέπει να κάνουν πέντε υποχρεωτικά μαθήματα σε Σχολή Οδηγών οι οποίες όμως ήταν κλειστές! Οι παραπάνω οδηγοί θα προστεθούν στις λίστες των μαθητών των Σχολών Οδηγών και οι δάσκαλοι κυριολεκτικά δεν θα έχουν ούτε λεπτό χρόνο για χάσιμο…

Περαιτέρω τόνωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και δίκυκλων

Η επαναλειτουργία των Σχολών Οδηγών και η απόκτηση άδειας οδήγησης από χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω τόνωση της αγοράς αυτοκινήτων και δίκυκλων καθώς όσοι οι παραπάνω οδηγοί είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν το δικό τους όχημα για τις μετακινήσεις τους.

Άλλωστε με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και γενικότερα της αλλαγής της ψυχολογίας των καταναλωτών είναι δεδομένο ότι θα ευνοηθεί και η αγορά αυτοκινήτων και δίκυκλων και βέβαια θα αυξηθούν και τα κρατικά έσοδα που αυτή τη στιγμή καταγράφουν μια όχι και τόσο καλή πορεία…

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο! Εισήγηση για άνοιγμα Σχολών Οδηγών με self-tests
Αυτοκίνητα με… Leasing και για τις Σχολές Οδηγών
Διπλώματα: Πόσο κοστίζει η ισοδυναμία μεταξύ αυτοκινήτου και δίκυκλου