Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα Skoda Superb και Kodiaq… βασανίζονται! (+video)

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα Skoda Superb και Kodiaq… βασανίζονται! (+video)

ΝΕΑ

Τα νέα Skoda Superb και Kodiaq… βασανίζονται! (+video)

ΝΕΑ

H Skoda έδωσε μια γεύση για τον… στίβο μάχης, που πέρασαν τα νέα μοντέλα της, πριν εμφανιστούν στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο νέα μοντέλα δοκιμάστηκαν σε διάφορα κλίματα, συμπεριλαμβανομένου του πολικού κρύου της Αρκτικής και της καυτής ζέστης της Αριζόνα.

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινάει τις εικονικές δοκιμές νέων μοντέλων, περίπου τέσσερα χρόνια πριν βγουν στην αγορά. Οι δοκιμές στον πραγματικό κόσμο γίνονται περίπου δύο χρόνια πριν από την κυκλοφορία ενός μοντέλου.

Tο Kodiaq και το Superb διένυσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα σε δύο χρόνια, με την αυτοκινητοβιομηχανία να προσομοιώνει 40 χρόνια πραγματικής χρήσης, μέσω πρόσθετων αξιολογήσεων αντοχής και σε εργαστήρια.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο νέα μοντέλα… βασανίστηκαν σκληρά, σε θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από -30 έως 50 βαθμούς Κελσίου.

Τα αυτοκίνητα ταξίδεψαν βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, ενώ επισκέφθηκαν την Αριζόνα, την Ισπανία και την Αφρική. Στις Αυστριακές Άλπεις, το ζευγάρι αντιμετώπισε κλίσεις 13 τοις εκατό κατά την οδήγηση του Grossglockner High Alpine Road, βοηθώντας την αυτοκινητοβιομηχανία να μελετήσει την απόδοση πέδησης και τη θερμική ρύθμιση των μοντέλων.

Advertisement

Οι δοκιμές σε διαφορετικά κλίματα βοήθησαν επίσης το Skoda να αξιολογήσει τη θερμική συμπεριφορά του νέου plug-in υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Τα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ άλλων, θα διατίθενται σε εκδόσεις PHEV, που προσφέρουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Audi Q4 e-tron
DS3 Esprit de Voyage: Νέα έκδοση με ταξιδιάρικο στιλ
Road Trip στα Βαλκάνια: 3.475 χιλιόμετρα με το Renault Austral E-Tech

Advertisement