ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Audi Q4 e-tron

ΝΕΑ

Η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητας, τις λεπτομέρειες για το, άμεσα διαθέσιμο, ανανεωμένο SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Audi συνεχίζει συστηματικά την πορεία της για ανάπτυξη στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Περισσότερο από άλλα αυτοκίνητα της γκάμας, το Audi Q4 e-tron συνέβαλε στην ισχυρή αύξηση των παραδόσεων, το πρώτο εξάμηνο του 2023 (+51,2%).

Πλέον, ήρθε η ώρα για ένα ουσιαστικό facelift, το οποίο ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη, για γερμανικό SUV. Όλα τα μοντέλα Q4 e-tron διαθέτουν μεγάλη μπαταρία που παρέχει 77 kWh καθαρής ενέργειας (82 kWh μεικτά).

Η βελτιστοποιημένη χημεία κυψελών έχει βελτιώσει την ισχύ φόρτισης DC, έτσι ώστε να φορτίζονται από 10 έως 80 τοις εκατό, σε περίπου 28 λεπτά υπό ιδανικές συνθήκες. Τα μοντέλα quattro επιτυγχάνουν τώρα μέγιστη ισχύ φόρτισης συνεχούς ρεύματος 175 kW και τα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς μέγιστη ισχύ 135 kW.

Advertisement
Advertisement

Υψηλότερη απόδοση

Κύριο χαρακτηριστικό της ανανέωσης, είναι ένα πλήρως αναβαθμισμένο PSM, που ξεχωρίζει για την υψηλότερη απόδοση και τη μεγαλύτερη ισχύ του. Τα μοντέλα επωφελούνται από αυξημένη αυτονομία και ανώτερη απόδοση ισχύος.

Advertisement

Το Audi Q4 Sportback 45 e-tron, για παράδειγμα, φτάνει σε αυτονομία έως και 562 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Advertisement

Το Audi Q4 45 e-tron και το Q4 Sportback 45 e-tron, με κίνηση στους πίσω τροχούς, παράγουν 286 PS και επιταχύνουν από το μηδέν στα 100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το Q4 45 e-tron quattro  και το Q4 Sportback 45 e-tron quattro με 286 PS χρειάζονται 6,6 δευτερόλεπτα.

Τα κορυφαία μοντέλα Q4 55 e-tron quattro και Q4 Sportback 55 e-tron quattro με 340 PS επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ/ώρα, σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης

Advertisement

Σύμφωνα με το DNA της Audi, η νέα ρύθμιση για την ανάρτηση βελτιώνει την ισορροπία για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, οδηγική απόλαυση και σταθερότητα.

Είτε το μοντέλο έχει στάνταρ ή σπορ ρύθμιση ή ανάρτηση με έλεγχο αποσβεστήρα, τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης και ο συντονισμός των αμορτισέρ έχουν προσαρμοστεί ειδικά. Το αποτέλεσμα είναι αρμονική απόσβεση, βελτιωμένη απόκριση του τιμονιού και αυστηρότερος έλεγχος φορτίου.

Με την sport ανάρτηση, το αμάξωμα είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερο. Ο νέος συντονισμός ελατηρίου/αμορτισέρ και ο νέος συντονισμός διεύθυνσης, παρέχουν μια ισορροπημένη, σταθερή οδηγική εμπειρία και μια σπορ απόκριση διεύθυνσης τυπική ενός Audi.

Αναβάθμιση εξοπλισμού

Προαιρετικά, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας, σε συνδυασμό με προσαρμοζόμενη υποβοήθηση ταξιδιού για ταχύτητες άνω των 90 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομους, για πρώτη φορά.

Μέσω του MMI μπορούν να ενεργοποιηθούν μέρος του πακέτου υποβοήθησης pro, καθώς και το πακέτο υποβοήθησης επαγγελματικού και βοηθητικού πακέτου, τα συστήματα προστασίας και προειδοποίησης, καθώς και η υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας.

Το Audi MMI navigation plus, το Audi connect Navigation & Infotainment και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών Audi virtual cockpit αποτελούν πλέον στάνταρ εξοπλισμό.

Το ανανεωμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τις 26 Σεπτεμβρίου, από 52.950 ευρώ, για τη γερμανική αγορά, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
DS3 Esprit de Voyage: Νέα έκδοση με ταξιδιάρικο στιλ
Ένας στους πέντε αγοράζει πλέον ηλεκτρικό!
Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης