Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μυστικά σχεδιασμού του Mercedes-AMG Project One (video)

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μυστικά σχεδιασμού του Mercedes-AMG Project One (video)

ΝΕΑ

Τα μυστικά σχεδιασμού του Mercedes-AMG Project One (video)

ΝΕΑ

Ο νέος, εντυπωσιακός «παίκτης» που ήρθε για να ταράξει τα νερά στην ελιτίστικη κατηγορία των hypercars, είναι αναμφίβολα το εντυπωσιακό Mercedes-AMG Project One! Ένα θηρίο για το δρόμο, που όμως κουβαλάει πάνω του πολλή τεχνολογία από τον μαγικό κόσμο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Από την παγκόσμια πρεμιέρα του στην 67η Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης όπου το είδαμε από κοντά και σας το παρουσιάσαμε με κάθε λεπτομέρεια (δείτε το εν λόγω video πατώντας εδώ), η γερμανική μάρκα έχει δώσει στη δημοσιότητα μερικά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα, όπως αυτό που αφορά το πως «γεννήθηκε» η ιδέα δημιουργίας αυτού του οχήματος (δείτε περισσότερα εδώ).

Όμως από τη θεωρία, πως έγινε πράξη; Το video που σας παραθέτουμε σήμερα επικεντρώνεται στην αεροδυναμική και το σχεδιασμό του Project One, που όπως μπορείτε να υποπτευθείτε, δανείζεται και σε αυτόν τον τομέα λύσεις από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (και όχι μόνο).

Advertisement
Advertisement

Κατά σειρά μας το παρουσιάζουν ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, o διευθυντής εξωτερικού σχεδιασμού Robert Lesnik (μιλήσαμε αποκλειστικά μαζί του όταν σχεδίασε την AMG GT) αλλά και ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού Hartmut Sinkwitz. Και οι τρεις μας παρουσιάζουν λεπτομέρειες του εντυπωσιακού hypercar, υλικά και εξηγούν επιλογές και λύσεις.

Παράλληλα, μιλούν και δύο μέλη του σχεδιαστικού τμήματος της AMG, ο Philipp Eckert και ο Vitalis Enns, που αποκαλύπτει πως δουλεύει η γερμανική εταιρεία με μοντέλα από πηλό και μάλιστα κάνει και σχετική επίδειξη στο Project One!

To Hypercar της Mercedes-AMG εφοδιάζεται με το ίδιο, προηγμένο υβριδικό σύστημα (που περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και σύστημα ανάκτησης ενέργειας) που εφοδίαζε πέρυσι και τη W08 EQ Power+ των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, προσφέροντας περισσότερα από 1000 άλογα!

Advertisement

Περισσότερα, πατώντας play…

Advertisement