Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Choice: Πολυτελή

ΝΕΑ

Τα μοντέλα της Ford παρκάρουν μόνα τους (video)

  • newsautoteam

Η Ford Motor Company, η Bedrock και η Bosch ξεκινούν ένα ερευνητικό project με διασυνδεδεμένα οχήματα δοκιμών της Ford που μπορούν να κινούνται μόνα τους και να παρκάρουν χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη.

Με το όχημα να παρκάρει μόνο του σε ένα κλειστό γκαράζ, πρόκειται για την πρώτη λύση αυτόνομης στάθμευσης οχημάτων μέσω αλληλεπίδρασης με την υποδομή που προέρχεται από την Αμερική. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στη συνοικία Corktown – εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το νέο κέντρο καινοτόμων ιδεών της Ford στον τομέα της κινητικότητας, κοντά στον Κεντρικό Σταθμό του Michigan. Το όλο εγχείρημα αναμένεται να προσελκύσει άτομα με πρωτοποριακές ιδέες και αντισυμβατικό πνεύμα που θα θελήσουν να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν αλλά και να παρουσιάσουν νέες προτάσεις που θα προσφέρουν λύσεις στις προκλήσεις των αστικών μεταφορών. Συγχρόνως, οι τελευταίες θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην κινητικότητα για όλους προετοιμάζοντας την κοινωνία για ένα όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένο και αυτόνομο μέλλον.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο ισόγειο του Assembly Garage της Bedrock, του πρώτου project οικιστικής ανασυγκρότησης της εταιρείας στη συνοικία του Corktown. Το όλο εγχείρημα ευθυγραμμίζεται με το όραμα της Bedrock να συνδυάζει προγράμματα εξέλιξης καινούργιων και παλαιότερων ακινήτων με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στάθμευσης και κινητικότητας – όπως η τρέχουσα εγκατάσταση του πρώτου χώρου αυτόνομης στάθμευσης στο Midwest, με παρκάρισμα και επιστροφή των οχημάτων στο υπόγειο του Free Press Building χρησιμοποιώντας ράμπες-σταθμούς φόρτωσης στο επίπεδο του δρόμου.

Τα διασυνδεδεμένα οχήματα δοκιμών της Ford λειτουργούν αυτόνομα σε μεγάλο βαθμό μέσω επικοινωνίας με την έξυπνη υποδομή στάθμευσης της Bosch (Vehicle-to-Infrastructure – V2I). Οι αισθητήρες της υποδομής αναγνωρίζουν και εντοπίζουν το όχημα, καθοδηγώντας το να παρκάρει, αποφεύγοντας πεζούς και τυχόν άλλα εμπόδια. Εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν κάτι στην πορεία του οχήματος, μπορούν να σταματήσουν ακαριαία την κίνησή του. Φτάνοντας στο γκαράζ, ο οδηγός θα αφήνει το όχημά του σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με μία εφαρμογή για smartphone θα στέλνει το όχημα στη θέση στάθμευσης, με αυτόνομους ελιγμούς.

Με την ίδια εφαρμογή, ο χρήστης θα ζητά την επιστροφή του οχήματος στον ειδικό χώρο παραλαβής. Με τον τρόπο αυτό, αφενός επισπεύδεται η διαδικασία στάθμευσης, αφετέρου δεν χρειάζεται κανείς να αναζητά το όχημά του επιστρέφοντας στο γκαράζ. Το πιλοτικό project στο Assembly Garage ενώνει τη Ford, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στο κόσμο, τη Bedrock, τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην πόλη του Ντιτρόιτ, και την Bosch, τον μεγαλύτερο προμηθευτή προϊόντων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας τον τρόπο συνεργασίας οργανισμών σε νέες πρωτοβουλίες με θέμα την κινητικότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα ταξίδια με το παλιό αυτοκίνητο…

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ