Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μονά-ζυγά της Audi

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μονά-ζυγά της Audi

ΝΕΑ

Τα μονά-ζυγά της Audi

ΝΕΑ

Η γερμανική μάρκα επισπεύδει την αλλαγή ονοματοδοσίας στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η Audi εμπλουτίζει τη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της , υιοθετεί μια νέα στρατηγική ονοματοδοσίας, που δίνει στα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης ένα μονό σήμα και στα αντίστοιχα EV έναν ζυγό αριθμό.

Το νέο ηλεκτρικό A6 E-tron, για παράδειγμα, θα πωλείται από το 2024 μαζί με μια ενημερωμένη έκδοση του τρέχοντος A6, η οποία θα μεταβεί στο όνομα A7. Ομοίως, το νέο Q6 E-tron τοποθετείται ως ηλεκτρική εναλλακτική του Q5 με τις μεγαλύτερες πωλήσεις , το οποίο θα εισέλθει σε μια νέα γενιά με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2024.

Ερωτηθείς για τον τρόπο σκέψης, πίσω από τη νέα στρατηγική, ο τεχνικός προϊστάμενος της Audi, Όλιβερ Χόφμαν, εξήγησε ότι τελικά θα γίνει ένα αυτόματο και προφανές μέσο διαφοροποίησης μεταξύ των δύο τύπων κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

«Είναι να έχουμε μια σαφή δομή για τους πελάτες μας. Ένα παράδειγμα είναι το A6. Ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην βασική μας κατηγορία και αυτό θα το δείξουμε με το επερχόμενο A6 E-tron. Αυτό είναι το κύριο μοντέλο μας στην κατηγορία C και το μέλλον είναι πλήρως ηλεκτρικό, οπότε αποφασίσαμε να δώσουμε τους ζυγούς αριθμούς στα αυτοκίνητα BEV», εξήγησε ο Χόφμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Road Trip στα Βαλκάνια: 3.475 χιλιόμετρα με το Renault Austral E-Tech
Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο