Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα μικρά SUV είναι τα αγαπημένα των Ελληνων!

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα μικρά SUV είναι τα αγαπημένα των Ελληνων!

ΝΕΑ

Tα μικρά SUV είναι τα αγαπημένα των Ελληνων!

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν και το Νοέμβριο, ειδικά αυτές των μικρών SUV.

Advertisement
Advertisement

Αύξηση σχεδόν 30%, πιο συγκεκριμένα 29,5%, σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα μας το Νοέμβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα της περασμένης χρονιάς.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τα μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων είναι τα μικρά SUV της κατηγορίας B. Στα οποία αντιστοιχεί το 31,3% των συνολικών πωλήσεων.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται στη χώρα μας είναι B-SUV, ενώ 1 στα 2 ανήκει στην κατηγορία B. Που συνολικά καλύπτει το 50% του συνόλου της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν εξίσου δημοφιλή είναι και τα C-SUV που είναι μεγαλύτερα και ακριβότερα και στα οποία αντιστοιχούν το 22,4% του συνόλου των πωλήσεων.

Σε ότι αφορά το είδος του καυσίμου η βενζίνη εξακολουθεί να έχει τη μερίδα του λέοντος με 38,7%, ποσοστό μειωμένο κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Advertisement

Η πτωτική τάση στα diesel συνεχίζει, όπως και η αυξητική στα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά, το ποσοστό των οποίων έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο το 13,7% (από 9,3% την προηγούμενη χρονιά).

Advertisement

Στην αύξηση της δημοτικότητάς τους έχει συμβάλλει τόσο η επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» για τα BEV (Battery Electric Vehicle) όσο και οι φορολογικές απαλλαγές για εταιρική χρήση που ισχύουν και για τα BEV και για τα PHEV.

Αντίθετα η απουσία υποδομών και δικτύου έχει οδηγήσει στη μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων που καταναλώνουν και φυσικά αέριο στο 1/3 των αντίστοιχων περσινών που έτσι και αλλιώς δεν ήταν υψηλές (0,6% το Νοέμβριο του 2022, 0,2% φέτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα πέσουν οι τιμές στα αυτοκίνητα; – Αξίζει να περιμένω;
Ποια εταιρία θα δίνει έως 11 χρόνια εγγύησης για τα αυτοκίνητά της;
Πάρτο κίτρινο αν θέλεις περισσότερα χρήματα