Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία θα δίνει έως 11 χρόνια εγγύησης για τα αυτοκίνητά της;

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρία θα δίνει έως 11 χρόνια εγγύησης για τα αυτοκίνητά της;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία θα δίνει έως 11 χρόνια εγγύησης για τα αυτοκίνητά της;

ΝΕΑ

Η πολυετής εγγύηση που παρέχεται από τον κατασκευαστή ενός αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική για διάφορους λόγους.

Advertisement
Advertisement

Μία εγγύηση που συνοδεύεται με πολλά χρόνια ή που καλύπτει πολλά χιλιόμετρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο κατά την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Γιατί όμως;

Πολλοί θεωρούν ότι μία καλή εργοστασιακή εγγύηση υποδεικνύει εμπιστοσύνη στην ποιότητα και στην αξιοπιστία του προϊόντος. Κάτι που δίνει στον καταναλωτή τη βεβαιότητα ότι το αυτοκίνητο είναι καλά κατασκευασμένο και ότι ο κατασκευαστής θα σταθεί δίπλα στο προϊόν του.

Ταυτόχρονα, ο καταναλωτής νιώθει οικονομική ασφάλεια αφού αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο του κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, οι περισσότερες επισκευές ή αντικαταστάσεις θα καλύπτονται χωρίς επιπλέον χρέωση για τον καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα αυτοκίνητα που είναι ακόμη κάτω από εγγύηση συχνά έχουν υψηλότερη αξία στην αγορά μεταχειρισμένων, καθώς οι αγοραστές είναι πιο εύκολα διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα όχημα που εξακολουθεί να καλύπτεται από εγγύηση και τους παρέχει σιγουριά για ένα χρονικό διάστημα.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά τις λεπτομέρειες της εγγύησης, να κατανοούν τι καλύπτεται και τι όχι, και να ενημερώνονται για τυχόν εξαιρέσεις ή περιορισμούς που μπορεί να ισχύουν.

Advertisement

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλές εταιρίες που παρέχουν πολυετής εγγυήσεις. Για παράδειγμα, για όλα τα νέα αυτοκίνητα της Hyundai ισχύει εγγύηση 5 ετών δίχως όριο χιλιομέτρων, για αυτά της KIA 7 χρόνια ή 150.000 χλμ. (όποιο έρθει πρώτο), ενώ 7 χρόνια ή 150.000 χλμ. δίνει και η MG Motors.

H Lexus παρέχει εγγύηση για 6 έτη/ 180.000 χλμ., η Volvo έχει 5 έτη/ 100.000 χλμ., η FIAT δίνει 5 έτη/ 200.000 χλμ., η Alfa Romeo προσφέρει 4 έτη/ 160.000 χλμ.

Advertisement

Ωστόσο, τα νερά θα ταράξει η Toyota που ετοιμάζει εγγύηση για τα νέα της μοντέλα που θα φτάνει τα 11 χρόνια. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το όριο των χιλιομέτρων, αλλά θα ξέρουμε περισσότερα πολύ σύντομα αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική αντιπροσωπεία ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο της πρόγραμμα. Προς το παρόν υπενθυμίζουμε πως προσφέρεται εγγύηση 6 ετών/ 180.000 χλμ.

Πέραν της εργοστασιακής π.χ. διετούς ή τριετούς εγγύησης, πολλές εταιρίες, όπως η Audi, η Opel, Peugeot, η Ford, η Renault, η Suzuki κ.α. προσφέρουν πρόγραμμα επέκτασής της ακόμη και με τη χρήση του αυτοκινήτου και ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύετε σε ετήσια βάση.

Advertisement

Τι συμβαίνει με το υπόλοιπο της εγγύησής μου όταν θελήσω να πουλήσω το αυτοκίνητό μου; Η εγγύηση μεταβιβάζεται πλήρως στο νέο ιδιοκτήτη του οχήματος, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 14+1 φτηνότερα μοντέλα μέχρι 19.000 ευρώ
Ποιες εταιρείες έχουν τους πιο πιστούς αγοραστές;
Πόσα ηλεκτρικά θα πωλούνται στο τέλος της δεκαετίας;