Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πάρτο κίτρινο αν θέλεις περισσότερα χρήματα

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάρτο κίτρινο αν θέλεις περισσότερα χρήματα

ΑΓΟΡΑ

Πάρτο κίτρινο αν θέλεις περισσότερα χρήματα

ΑΓΟΡΑ

Αν αναρωτιέστε τι ρόλο παίζει το χρώμα του αυτοκινήτου στην αξία του, υπάρχει απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα μελέτη μας δίνει σε όλους μια μικρή εικόνα για το ποια αυτοκίνητα κάνουν limit up, στο χρηματιστήριο αξιών, με βάση το χρώμα βαφής.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε περιελάβανε 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, από το έτος μοντέλου 2020, που αναλύθηκαν από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Μάιο του 2023.

Σε κάθε περίπτωση, το αρχικό MSRP (προτεινόμενη λιανική τιμή κατασκευαστή) του αυτοκινήτου προσαρμόστηκε για τον πληθωρισμό και στη συνέχεια συγκρίθηκε με την τιμή καταλόγου του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, αυτά τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν ανά χρώμα και στυλ αμαξώματος. Είναι ενδιαφέρον ότι και οι δύο αυτές παράμετροι καταλήγουν σε διαφορετικά ευρήματα.

Για παράδειγμα, σε όλα τα αυτοκίνητα, το κίτρινο είναι το καλύτερο χρώμα σε σύγκριση με τη μέση απόσβεση.

Advertisement

Σε σύγκριση με τη μέση απόσβεση σε τρία χρόνια 22,5%, τα κίτρινα αυτοκίνητα υποτιμήθηκαν μόνο 13,5%.

Το κίτρινο είναι ακόμη πιο πολύτιμο. εάν το όχημα που έχετε είναι SUV, σύμφωνα με το iSeeCars . Σε αυτήν την κατηγορία, τα κίτρινα αυτοκίνητα σημείωσαν πτώση της αξίας τους μόνο κατά 9,1%.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι το κίτρινο δεν εμφανίζεται καν σε δύο άλλες κατηγορίες, τα φορτηγά και τα μίνι βαν. Στο πρώτο, το μπεζ ήταν η λιγότερο υποτιμημένη απόχρωση. Υποχώρησε μόλις 7,9 τοις εκατό σε σύγκριση με τον μέσο όρο του τμήματος 15,6 τοις εκατό. Τα μίνι βαν διατηρούν καλύτερα την αξία τους όταν είναι καφέ (16,8%) και πέφτουν περισσότερο όταν είναι μωβ (24,6%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες
Καλπάζει η αγορά του αυτοκινήτου…
Ποιος ετοιμάζει το φθηνότερο SUV της αγοράς;

 

Advertisement